Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Οι δύο άμεσοι συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη στα μεταγραφικά, ο Λούμπος Μίχελ και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, λείπουν για λίγες μέρες από τη Θεσσαλονίκη, αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν θα «τρέξουν» άμεσα τα ζητήματα της ενίσχυσης του ρόστερ.

Μπορεί ο τεχνικός του ΠΑΟΚ να παραμείνει για μερικές ακόμη μέρες στη Ρουμανία, ωστόσο ο Σλοβάκος τεχνικός διευθυντής της ομάδας αρχίζει από σήμερα επαφές για να προωθήσει τις βασικές ανοιχτές υποθέσεις.

Η πρώτη και πιο άμεση χρονικά είναι η υπόθεση της απόκτησης επιθετικού, αφού ο Ευθύμης Κουλούρης έχει αποφασίσει να ακολουθήσει τον δρόμο του δανεισμού για να εξασφαλίσει χρόνο συμμετοχής.

Οι δύο πιο βατές επιλογές για τον ΠΑΟΚ είναι ο Πέδρο Κόντε του ΠΑΣ και ο Τεέμου Πούκι που μένει ελεύθερος από την Μπρόντμπι και έχει το πλεονέκτημα ότι δεν απαιτείται επιπλέον χρήμα για την απόκτησή του, πέρα από την κάλυψη των δικών του απολαβών.

Αν ο ΠΑΟΚ προχωρήσει στην απόκτηση ενός εκ των δύο θα έχει ασπαστεί τη λογική «ο Πρίγιοβιτς είναι ο βασικός φορ και ψάχνουμε τον παίκτη που θα αποτελέσει το μπακ απ του».

Υπάρχει, όμως, και ένα διαφορετικό σκεπτικό, να αποκτηθεί φορ πρώτης γραμμής με δεδομένο ότι ο Σέρβος θα παίξει στο Μουντιάλ και δεν θα είναι έτοιμος στα πρώτα παιχνίδια των προκριματικών του Champions League. Προς το παρόν φαίνεται να επικρατεί το πρώτο, αλλά τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες.

Από εκεί και πέρα, ο Λουτσέσκου, που έχει ξεκαθαρίσει στον Σαββίδη ότι επιθυμία του είναι να παραμείνουν οπωσδήποτε επτά παίκτες κορμού (Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μάτος, Μαουρίσιο, Πέλκας, Πρίγιοβιτς), θέλει έναν ποιοτικό στόπερ για να πλαισιώσει τον Βαρέλα και να δώσει στον Κρέσπο τον ρόλο της εναλλακτικής λύσης.

Στην Τούμπα εξετάζουν λύσεις αρκετά ακριβές, με κορυφαία του Ιβάν Mαρκάνο που μένει ελεύθερος από την Πόρτο, έχει, όμως, πολύ αξιόλογες προτάσεις στα χέρια του από τουρκικές (Φενέρμπαχτσε, Μπεσίκτας) και ιταλικές ομάδες (Ρόμα).

Αλλά υπάρχουν και πιο βατά ονόματα από «κακά» πρωταθλήματα, όπως και λύσεις νεαρών σαν τον Ενέα Μιχάι του Παναιτωλικού. Και εδώ απομένει να παρθεί μια τελική απόφαση που θα έρθει μέσα από τις συζητήσεις του Σαββίδη με τους άμεσους συνεργάτες του.

Τέλος, ανοιχτές είναι πάντα οι υποθέσεις του Σουηδού Πόντους Βέρνμπλουμ που έμεινε ελεύθερος, καθώς και του Βραζιλιάνου Ερνάνι που ανήκει στη Ζενίτ.

Χθες, εξάλλου, υπήρξε σενάριο για μπάσιμο του ΠΑΟΚ για τον Δημήτρη Μελιόπουλο της Ξάνθης, ωστόσο οι απαιτήσεις της θρακικής ομάδας (περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ) κάνουν τον Δικέφαλο να μην προχωρά σε κρούση.