Ο Ιβάν Σαββίδης είχε εκφραστεί, την παραμονή του αγώνα με τον Πλατανιά, σχετικά με το πώς θα διαχειριζόταν επί προσωπικού την υπόθεση «τελικός Κυπέλλου Ελλάδας». «Θα είμαι κοντά στην ομάδα, αλλά έξω από το γήπεδο», είχε διαμηνύσει και η θέση του δεν άλλαξε χθες, με τη δημόσια προτροπή του Δημήτρη Μελισσανίδη να του επιτραπεί να δώσει το «παρών» στον τελικό.
Για την ακρίβεια, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ και οι συνεργάτες του άφησαν ασχολίαστη την πρωτοβουλία του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ και έδωσαν έμφαση σε άλλα ζητήματα και, κυρίως, στο θέμα της ασφαλούς μετακίνησης των οπαδών και της ομαλής διεξαγωγής του τελικού.
Συγκεκριμένα, στελέχη της διοίκησης της ΠΑΕ συναντήθηκαν με εκπροσώπους των οργανωμένων και ανέλυσαν το πλάνο του τελικού με κάθε λεπτομέρεια. Οπως σημείωναν από τα γραφεία της Τούμπας, «κοινός στόχος όλων είναι η κατάκτηση του τροπαίου και όλες οι πλευρές δεσμεύθηκαν να κάνουν όλα όσα πρέπει, για να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του τελικού».
Μάλιστα, δεν έλειψαν από τη συνάντηση οι αναφορές στο Πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε, με τους οπαδούς και τους διοικούντες να σημειώνουν την ανάγκη «οι ποδοσφαιριστές να επικεντρωθούν ανεπηρέαστοι στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν το… νταμπλ μέσα στο γήπεδο».
Σε ό,τι έχει να κάνει με το σχέδιο μετάβασης, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ενημερώθηκαν ότι θα υπάρχουν έλεγχοι στα δύο σημεία συγκέντρωσης (στα διόδια των Μαλγάρων στο ξεκίνημα της εκδρομής και στις Αφίδνες, στο τελικό σημείο συγκέντρωσης πριν από την τελική μετάβαση στο ΟΑΚΑ).
Τους τονίστηκε ότι θα είναι το καλύτερο για όλους να μη μετακινηθούν με Ι.Χ. (ειδικά με όσα φέρουν πινακίδες Θεσσαλονίκης), καθώς και ότι θα υπάρχουν τρεις ζώνες ελέγχου έξω από το ΟΑΚΑ.
Οσον αφορά την προετοιμασία της ομάδας, ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν από χθες σε ανάλυση των δεδομένων του τελικού και σε λεπτομερή δουλειά πάνω σε σημεία (π.χ. στημένα), που, σύμφωνα με τον Ρουμάνο τεχνικό, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.
