Η ισπανική Ατλέτικο Μαδρίτης και γαλλική Μαρσέιγ συνιστούν το ζευγάρι που θα μονομαχήσει στον τελικό του Europa League, όπως προέκυψε έπειτα από τους επαναληπτικούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης.
RESULTS
Diego Costa’s first-half strike sends Atlético into the final!
Super-sub Rolando nets in extra time to put Marseille through! #UEL pic.twitter.com/ICCjExxG1K
— UEFA Europa League (@EuropaLeague) 3 Μαΐου 2018
Στη Μαδρίτη, η Ατλέτικο (ύστερα από το 1-1 του πρώτου αγώνα) ήθελε να μην παραβιαστεί η εστία της κόντρα στην Άρσεναλ, προκειμένου να πάρει το ποθητό εισιτήριο. Όντας καλύτερη από την Άρσεναλ, η Ατλέτικο δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για γκολ, έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα, άντεξε στην πίεση των Άγγλων και τελικά επικράτησε με 1-0 (σκόρερ ο Ντιέγο Κόστα στο 45ο λεπτό).
Atlético reach their 5th major European final in 9 years! #UEL pic.twitter.com/EYwhqFzh4D
— UEFA Europa League (@EuropaLeague) 3 Μαΐου 2018
Στο Ζάλτσμπουργκ η Μαρσέιγ είχε να διαχειριστεί το υπέρ της 2-0 από τον πρώτο αγώνα, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να εκμηδενίσουν το προβάδισμα αυτό και με δύο τέρματα να στείλουν το ματς στην παράταση. Εκεί, ο Ρονάλντο έγινε ο χρυσός σκόρερ στο 116′ λεπτό, ρίχνοντας στον καναβάτσο τη Ζάλτσμπουργκ και στέλνοντας στον μεγάλο τελικό τους Γάλλους (τελικό σκορ: 2-1).
