Σε απελπισία βρίσκονται εκατοντάδες πολίτες του λεκανοπεδίου, οι οποίοι επιθυμούν να εκδώσουν νέα ταυτότητα.
Τα ραντεβού στα αστυνομικά τμήματα της Αττικής είναι κλεισμένα –σε ορισμένες περιπτώσεις– μέχρι τους πρώτους μήνες του 2026, τη στιγμή που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι παλιές ταυτότητες παύουν να ισχύουν για ταξίδια στο εξωτερικό από το επόμενο καλοκαίρι.
Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, όπως παραδέχονται και οι εκπρόσωποι των αστυνομικών υπαλλήλων, και αν δεν υπάρξει λύση είτε με παράταση είτε με ενίσχυση του προσωπικού στα αστυνομικά τμήματα, η κατάσταση θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως συναρμόδιοι, σκέφτονται να κάνουν κάτι;
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας