Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
19°C
20.1° 16.5°
0 BF
57%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
18.3° 16.4°
1 BF
80%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 13.0°
2 BF
68%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
11°C
10.9° 10.9°
0 BF
76%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
11°C
10.9° 10.9°
0 BF
71%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
1 BF
72%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
16°C
16.1° 12.4°
2 BF
35%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
16°C
16.0° 16.0°
2 BF
79%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.7° 13.8°
2 BF
88%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
15°C
16.0° 14.9°
1 BF
53%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
2 BF
82%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.2° 18.2°
2 BF
71%
Κεφαλονιά
Αραιές νεφώσεις
16°C
16.5° 16.5°
0 BF
68%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.7° 16.7°
1 BF
80%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.1° 19.9°
1 BF
54%
Ρόδος
Αίθριος καιρός
17°C
17.1° 16.8°
1 BF
70%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.0° 15.0°
2 BF
73%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
16.6° 13.3°
1 BF
66%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.7° 14.7°
1 BF
79%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
12.3° 12.3°
1 BF
64%
ΜΕΝΟΥ
nea-aristera
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
eurokinissi

Νέα Αριστερά: παραιτείται από πρόεδρος ο Αλ. Χαρίτσης

Θα παραμείνει, πάντως, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπως και οι Ν. Ηλιόπουλος και Εφη Αχτσιόγλου ● Προσωρινός πρόεδρος ο Γ. Σακελλαρίδης

Η χθεσινή συνάντηση κορυφής στη Νέα Αριστερά, η οποία πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της έντονης φημολογίας περί παραίτησης του προέδρου της, Αλέξη Χαρίτση, φαίνεται πως έβαλε οριστικά σε τροχιά τις εξελίξεις για την ηγεσία του κόμματος, με τον Αλέξη Χαρίτση να οδηγείται τελικά στην απόφαση της παραίτησης από την προεδρία. Στη συνάντηση, που συμμετείχαν επίσης ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο Νάσος Ηλιόπουλος και η Πέτη Πέρκα, αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα της παραίτησης, έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί σε αυτή τη φάση σοβαρό ζήτημα βιωσιμότητας για την «Πατησίων».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Χαρίτσης αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα την αποχώρησή του από τη θέση του προέδρου την Τρίτη, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου. Η απόφαση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των εσωτερικών διεργασιών και συζητήσεων που κορυφώθηκαν στη χθεσινή συνάντηση, όπου διαμορφώθηκε το πλαίσιο της επόμενης ημέρας.

Καθοριστική καμπή για τις εξελίξεις αυτές αποτέλεσε το συνέδριο της Νέας Αριστεράς τον Ιανουάριο, όπου οι εσωκομματικές ισορροπίες διατηρήθηκαν μέσα από έναν εύθραυστο συμβιβασμό μεταξύ της πλευράς Χαρίτση και της ομάδας των Σακελλαρίδη - Τσακαλώτου, με σαφή πολιτική βάση τον αποκλεισμό οποιασδήποτε προοπτικής συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα· ωστόσο, όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων, το «γυαλί είχε ήδη ραγίσει», καθώς οι στρατηγικές διαφωνίες δεν γεφυρώθηκαν ποτέ ουσιαστικά και η συμφωνία λειτούργησε περισσότερο ως προσωρινή ανακωχή παρά ως σταθερή συνθήκη συνύπαρξης.

Σε αυτή τη φάση, ο κ. Χαρίτσης αναμένεται να παραιτηθεί από την προεδρία, παραμένοντας ωστόσο βουλευτής και μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η παραμονή του στην Κ.Ο. συνδέεται με την αποφυγή ενδεχόμενων αποχωρήσεων, καθώς εκτιμάται ότι σε διαφορετική περίπτωση θα τον ακολουθούσαν ο Νάσος Ηλιόπουλος και η Εφη Αχτσιόγλου, γεγονός που θα οδηγούσε τον αριθμό των βουλευτών κάτω από το όριο των δέκα και στη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Μέχρι την εκλογή νέου προέδρου, καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει ο γενικός γραμματέας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Νέα Αριστερά: παραιτείται από πρόεδρος ο Αλ. Χαρίτσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας