Την έντονη αντίθεσή του για το χτύπημα λογοκρισίας κατά της τέχνης στη Φλώρινα, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Με αφορμή τη διακοπή συναυλίας από δήμαρχο όταν το γνωστό σχήμα Banda Entopica τραγούδησε ένα σλαβόφωνο τραγούδι, η Κουμουνδούρου τονίζει ότι «η ανάρτηση της Banda Entopica για διακοπή της εμφάνισής της στην Φλώρινα από τον δήμαρχο, Βασίλη Γιαννάκη και ορισμένους, ελάχιστους, από τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους, λόγω ενός τραγουδιού που εκτέλεσαν στα σλαβικά, καταδεικνύει σοβαρά ζητήματα σε σχέση με την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης και τον τρόπο που αυτή αντιμετωπίζεται. Ιδιαίτερα από ανθρώπους που κατέχουν εξουσία και αξιώματα και μάλιστα στον ευαίσθητο και δημοκρατικό χώρο της Αυτοδιοίκησης».
Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «τα μισαλλόδοξα ξεσπάσματα παραμένουν παράταιρα, απαράδεκτα και επιζήμια για την αναγκαία αλληλεγγύη ανάμεσα σε διαφορετικούς ανθρώπους και λαούς, και μάλιστα με αφορμή μια μουσική παράσταση από ένα συγκρότημα που είναι γνωστό ότι τραγουδά στα ελληνικά, σλαβικά, βουλγάρικα, τούρκικα, σέρβικα και τσιγγάνικα. Δυστυχώς, το συγκρότημα βρέθηκε στην ανάγκη να διευκρινίσει ότι η εμφάνισή του δεν πληρώθηκε από τον δήμαρχο, για να απαντήσει στα σχόλιά του το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ότι "εγώ πληρώνω" και ότι "στην πόλη μου δεν θα τραγουδάτε τέτοια τραγούδια"».
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει ότι «καμία προσπάθεια λογοκρισίας δεν πρέπει να βρίσκει γόνιμο έδαφος και δεν θα γίνεται ανεκτή».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας