Αθήνα, 17°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
17°C
18.0° 14.5°
1 BF
67%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
16.4° 13.8°
1 BF
78%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
10°C
10.0° 10.0°
1 BF
56%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
6.9° 6.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
8°C
7.9° 7.9°
0 BF
87%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.8° 14.8°
1 BF
72%
Κοζάνη
Ελαφρές νεφώσεις
9°C
9.4° 9.4°
0 BF
71%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.0° 14.0°
1 BF
75%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.2° 16.9°
1 BF
66%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
14°C
14.3° 12.9°
1 BF
78%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
16°C
16.4° 16.4°
1 BF
94%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 18.2°
2 BF
78%
Κεφαλονιά
Αραιές νεφώσεις
16°C
16.2° 16.2°
2 BF
66%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.8° 14.8°
0 BF
86%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
17.8° 16.6°
0 BF
57%
Ρόδος
Αίθριος καιρός
18°C
17.7° 13.8°
0 BF
56%
Χαλκίδα
Αίθριος καιρός
16°C
16.0° 16.0°
2 BF
69%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
15°C
15.5° 9.3°
1 BF
74%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.2° 14.2°
1 BF
89%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
11°C
10.9° 10.9°
2 BF
67%
ΜΕΝΟΥ
Κυριάκος Μητσοτάκης- Κατερίνα Σακελλαροπούλου
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Κοινή ανησυχία Σακελλαροπούλου - Μητσοτάκη για το Παλαιστινιακό

Την κοινή τους ανησυχία για την κατάσταση στο Ισραήλ εξέφρασαν στη συνάντηση που είχαν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προεδρικό μέγαρο.

Στη σκιά των αυτοδιοικητικών εκλογών και στο φόντο της φρίκης του πολέμου στα παλαιστινιακά εδάφη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ανησυχητική την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, γεγονός που επιτείνει η -προς το παρόν- ανύπαρκτη προοπτική θετικής εξέλιξης. Η κ. Σακελλαροπούλου σημείωσε ότι προέχει «το ανθρωπιστικό κομμάτι» και η προστασία της ανθρώπινης ζωής χωρίς διακρίσεις, ενώ ευχήθηκε η ειρήνη να επιστρέψει σύντομα στην περιοχή και η Ελλάδα να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του μοιράστηκε τις ίδιες ανησυχίες, ενημερώνοντας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποκατασταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα από την Αίγυπτο και οι ευρωπαϊκές χώρες υποστηρίζουν αυτή την πολιτική».

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη θλίψη του για την κλιμάκωση της σύγκρουσης και τους θανάτους αμάχων «και από τις δύο πλευρές μετά τη φρικιαστική, δολοφονική επίθεση εντός του Ισραήλ από τη Χαμάς», ενώ τόνισε ότι σε όλες τις διεθνείς επαφές του υποστηρίζει «αφενός το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, αφετέρου την ανάγκη αυτό να γίνει με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες του διεθνούς δικαίου και με απόλυτο σεβασμό στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στη Λωρίδα της Γάζας». «Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει διεκδικήσει και κερδίσει τον ρόλο της ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα βρεθεί αύριο στην πολυμερή διάσκεψη του Καΐρου που συγκαλεί η Αίγυπτος για το Παλαιστινιακό.

Τέλος, ενημέρωσε την κ. Σακελλαροπούλου για την ανακοίνωση της επιτροπής τεχνητής νοημοσύνης, με πρόεδρο τον καθηγητή Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, η οποία θα συμβουλεύει την κυβέρνηση στο ανώτατο επίπεδο για τη στρατηγική της χώρας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Κοινή ανησυχία Σακελλαροπούλου - Μητσοτάκη για το Παλαιστινιακό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας