Απάντηση Γ. Γλέζου στην επιστολή του Φ. Πλιάτσικα

glezos_gian-630.jpg

Ο Γιάννης Γλέζος Ο πρόεδρος της «Αυτοδιαχείρισης», Γιάννης Γλέζος | ICON/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων «Αυτοδιαχείριση» Γιάννης Γλέζος απαντάει στον τραγουδοποιό Φίλιππο Πλιάτσικα, ο οποίος τον χαρακτήρισε κοινό συκοφάντη και εξέφρασε την αντίθεσή του με το γεγονός ότι οι συνάδελφοί του στη πρόσφατη συνέντευξη τύπου των 450+ του έδωσαν το λόγο.

Ο μουσικός έκανε λόγο για «κυνήγι μαγισσών» και «έγκλημα» των ανθρώπων, «που σπιλώθηκαν από τον Γλέζο πριν λίγες μέρες, ήταν ότι πάλεψαν για μια ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ μεταξύ όλων των δημιουργών κι ας υπήρχαν επι μέρους διαφωνίες κι ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ. Ότι αυτό που ζητούσαν εξ’ αρχής ήταν ο έλεγχος της ΑΕΠΙ να έρθει και να μείνει στα ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ και κανενός άλλου».

Σήμερα ο κ. Γλέζος κατηγόρησε τον κ. Πλιάτσικα ότι ενώ είναι μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, η στάση του «κάθε άλλο παρά ουδέτερη και θεσμική υπήρξε. Αντίθετα χρησιμοποίησες τη θέση σου για να προσπαθήσεις να 'περάσεις' τις δικές σου απόψεις μέχρι και στην τηλεόραση  και το ραδιόφωνο και μάλιστα επιπλήττοντας δημοσιογράφους που καλούσαν αυτούς που θέλανε κι όχι αυτούς που ήθελες εσύ (τόσο πάθος για την αλήθεια!). Ευτυχώς αποδεικνύεται (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) ότι δεν τα κατάφερες».

Ο επικεφαλής της «Αυτοδιαχείρισης» υπογραμμίζει επίσης το εξής: «ενώ ήσουν μέλος του ΔΣ του ΟΠΙ γιατί υπέγραψες την επιστολή των 49 που ζητούσαν συνδιοίκηση στην ΑΕΠΙ κατά παράβαση τής απόφασης τού σωματείου σου και κατά παράβαση του θεσμικού σου ρόλου; Επικαλείσαι τον ΟΠΙ για να καλύψεις όλες τις παραπάνω παράδοξες, μειοψηφικές και καταδικαστέες από τους συναδέλφους σου κινήσεις σου που σε αφήνουν έκθετο. Λοιπόν σου διευκρινίζω ότι κανείς δεν στράφηκε κατά του ΟΠΙ.

»Εάν δεν ήταν ο ΟΠΙ δεν θα είχε γίνει ο έλεγχος, δεν θα είχε επιληφθεί εισαγγελέας, δεν θα είχε μπει επίτροπος, δεν θα είχε γραφεί το πρώτο νομοσχέδιο που είχε τη σύμφωνη γνώμη όλων πλην της ΑΕΠΙ και της παρέας σου και αν ο Μπαλτάς είχε ακούσει τον ΟΠΙ μέχρι τέλους δεν θα είχε επέλθει και ο διχασμός για τον οποίο μας εγκαλείς όλους πλην εσένα του ιδίου. Ο διχασμός επήλθε διότι κάποιοι (ποιοι; δεν τους ξέρεις;) πίσω από την πλάτη των υπολοίπων ζήτησαν εξωθεσμικά αλλαγές και αποσύρθηκε το πρώτο νομοσχέδιο που κατατέθηκε τον Ιούλιο του 2016 στη Βουλή».

H επιστολή του Γ. Γλέζου

1. Διάβασα το κείμενο τού Πλιάτσικα και περίμενα να μας αποκαλύψει (για να μάθω κι εγώ) ποια είναι η διαπλοκή που υπηρετώ κι όλο περίμενα, περίμενα, περίμενα με αγωνία το κατεβατό του να καταλήξει κάπου αλλά φευ! Έμεινα με άδεια χέρια (και κεφάλι). Το "συμπέρασμα" ήταν ότι κάνω όλον αυτόν τον αγώνα εναντίον της ΑΕΠΙ,  τού νομοσχεδίου κωλοτούμπα Μπαλτά,  και των εν υπηρεσία "δημιουργών" και "βουλευτών" γιατί "δεν θέλω να 
αποκαλυφθούν τα ονόματα των μελών της ΑΕΠΙ που έχουν πάρει μεγάλες προκαταβολές" (!!!!!) Μα καλά, άνθρωπε μου. Είσαι στα καλά σου; Αν ήξερα αυτά τα ονόματα δεν θα έσπευδα πρώτος να τα αποκαλύψω; Ληγμένα παίρνεις και παραλογίζεσαι; Δεν κοιτάς τα ονόματα κάποιων απο εκείνους που υπογράφουν επιστολές μαζί σου (υπέρ της ΑΕΠΙ, του νομοσχεδίου κωλοτούμπα του Μπαλτά, της συνδιοίκησης κλπ) για να τους ανακαλύψεις;  Στις λίστες εκείνες είναι μέσα, με μικρούτσικα γράμματα! Τον χαζό κάνεις; Ψάξε, ψάξε, όλο και κάτι θα βρεις. Συνυπογράφοντες σου είναι!! 

Διατείνεσαι υπέρ δήθεν της διαφάνειας και της αποκάλυψης των προκαταβολών όχι γιατί νοιάζεσαι για τους συναδέλφους σου αλλά γιατί θέλεις να τους εκθέσεις. Προφανώς έχεις εσωτερική πληροφόρηση από την ΑΕΠΙ ότι κάποιες από τις πολλές προκαταβολές που είχαν δοθεί, δόθηκαν και σε ανθρώπους που σήμερα καταδικάζουν όσα έκανε η οικογένεια, και χαλάνε τα σχέδιά σου για αγαστή συνεργασία με τους Ξανθόπουλους κι έτσι θέλεις να τους εκθέσεις. Δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει άλλη εξήγηση.

2. Γράφεις ότι: "Επιτίθεμαι σε όσους θεωρώ εμπόδιο στο σχέδιο μου". Μα και βέβαια  αυτό είναι το σχέδιο μου: να επιτίθεμαι σε όσους υπογράψανε διάφορα (ή απλώς παρεσύρθησαν αλλά υπογράψανε) όπως π.χ. την πρώτη εμετική επιστολή τής ΑΕΠΙ εναντίον του Μπαλτά για το αρχικό του (και σωστό!) νομοσχέδιο, επιστολή που κατέληγε ως εξής :

"Ερωτητέον είναι, εάν ό 'τι δεν κατάφερε η Χούντα- λυσσώδης αντίπαλος της ΑΕΠΙ- θα το επιτύχει η "πρώτη φορά Αριστερά"!!!"

Ανάμεσα σ' αυτούς βλέπω και την υπογραφούλα σου. Μήπως και πάλι σε συκοφαντώ;

3. Για "κυνήγι μαγισσών" γράφεις αλλά γι' αυτές μάς μίλησε και το Τμήμα Πολιτισμού τού Σύριζα. Τι συμβαίνει; Τα βρήκατε τελικά μετά την κωλοτούμπα τού Μπαλτά; Το πρώτο νομοσχέδιο  (που δεν σας έκανε) ήταν "Χούντα" αλλά το δεύτερο (που σας έκανε) ήταν "Αριστερό" (δηλαδή υπέρ της Ανωνύμου Εταιρείας ΑΕΠΙ!) και όποιος τού σηκώνονται οι τρίχες από την μαγική μετάλλαξη και φωνάζει έκπληκτος "ΜΗ!!!!", κάνει κυνήγι μαγισσών; Όχι βέβαια. Κυνήγι ταχυδακτυλουργών και μάγων κάνει όχι του Μεσαίωνα αλλά του 21 αιώνα που είναι τεχνολογημένοι και εξελιγμένοι και καλύπτονται κάτω από τις προβιές "βουλευτών" και δημιουργών". Και βέβαια δεν ζητάω την πυρά (αφού είμαι φιλόζωος) αλλά την απλή διαπόμπευση τους (γυμνούς στα πράσα πάνω στο άλογο της ξετσίπωτης αλαζονείας τους).

4. Βλέπω απορείς πώς το ΔΣ του ΜΕΤΡΟΝ (που πια δεν υπάρχει) συμπλέει μαζί μου ενώ είχε βγάλει ανακοίνωση (που βέβαια δεν έγραφε πουθενά, ψευταράκο, για τον "ύποπτο ρόλο του Γλέζου", όπως λες), που απλώς με καλούσε να μην επιτίθεμαι σε μέλη του ΔΣ του ΜΕΤΡΟΝ (δηλαδή στους ίδιους που τώρα επιτίθεται το ΑΣΜΑ 450 +) και σε μέλη του, δηλαδή στον γνωστό Πλιάτσικα. (Ήταν τότε που, αν θυμάσαι, είχα ζητήσει από την Κονιόρδου να σε παραιτήσει, ως διορισμένο στο ΔΣ του ΟΠΙ από τον Μπαλτά). Σωστό. Καλά έκανε το ΔΣ του ΜΕΤΡΟΝ να υπερασπιστεί ένα μέλος του. Γιατί όμως αποκρύπτεις δολίως το ότι αυτή η ανακοίνωση ακολουθούσε την ανάρτηση τής απόφασης τής ΓΣ του ΜΕΤΡΟΝ: "να μην υπάρξει καμμιά διαπραγμάτευση, ούτε καν επαφή, με τους μετόχους της ΑΕΠΙ" και ότι εσύ και οι 4 του ΔΣ του ΜΕΤΡΟΝ δεν δημοσιεύατε αυτήν την απόφαση τής πλειοψηφίας τής ΓΣ σας (που είναι το ανώτατο όργανο σ' ένα σωματείο πάνω κι απ' το ΔΣ) αν δεν συνοδευόταν και από αυτήν την ανακοίνωση σας κατά του Γλέζου!!!! (ανακοίνωση ύστερα από τη δική σου, επίμονη απαίτηση!!). Κι έτσι δια της κοπώσεως εξαναγκάσατε τη μειοψηφία του ΔΣ (ύστερα από καθυστέρηση δύο ημερών) να αποδεχτεί (προκειμένου να αναρτηθεί η απόφαση της ΓΣ) και την ανακοίνωση που με αφορούσε (δηλαδή σού κάνανε τη χάρη προκειμένου να τους αφήσεις να κάνουν την κύρια δουλειά τους που ήταν να ανακοινωθεί επιτέλους και να εφαρμοστεί στην πράξη η απόφαση τής ΓΣ για "καμμία επαφή με τους μετόχους" που εσύ κι η ομαδούλα σου παραβιάσατε εξ αρχής (τόσο θεσμικοί είσθε ενώ ο Γλέζος σας μάρανε!). 

Με αυτά και με άλλα πολλά βοήθησες κι εσύ στη διάσπαση τού ΜΕΤΡΟΝ και στην αποχώρηση αυτών που φτιάξανε τώρα (και πολύ καλά κάνανε) το ΑΣΜΑ 450+. Μ' άλλα λόγια κι εσύ βοήθησες με τον τρόπο σου στη δημιουργία του ΑΣΜΑΤΟΣ και η ιστορία θα σου το αναγνωρίσει!

5. Γράφεις: "Πάλεψες για συννενόηση,  αυτό ήταν το έγκλημα σου και γι' αυτό σε σπιλώνω". Εδώ κλαίμε! (Εγώ πάντως μέχρι δακρύων από τα γέλια). Διαβάσαμε όλοι τις επιστολές παραίτησης των Δεληβοριά και Καλαντζόπουλου και μάθαμε όλοι πόσο πολύ προσπάθησες να πείσεις για μια συνεννόηση τούς διαφωνούντες με τους συνυπογράφοντες σου και παραβιάζοντες συνεχώς την απόφαση τής ΓΣ σας. Το αποτέλεσμα σου ήταν τόσο μηδενικό παρά την τόση πάλη σου. Κρίμα ο άσκοπος, ανύπαρκτος και άκοπος κόπος σου παλεύοντας....

6. Πρότεινες τον Επίτροπο στο Υπουργείο μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του ΟΠΙ διότι ήξερες ότι: α) ήταν ειλημμένη πολιτική απόφαση, β) αν έκανες το αντίθετο θα ήσουν έκθετος ως απόλυτη μειοψηφία. Αναγκάστηκες να ψηφίσεις τον Επίτροπο που με νύχια και με δόντια μέχρι εκείνη τη στιγμή πολέμησες. Το τραγικό είναι ότι ζητάς να σε επαινέσουμε γι αυτήν ακριβώς την πράξη σου στην οποία οδηγήθηκες ακουσίως! 
Και το πλαστικό κερασάκι στην ποντικοφαγωμένη σου τούρτα: Ψήφισες υπέρ τού Επιτρόπου, άρα εγώ είμαι που σε συκοφαντώ πως δεν τον ήθελες (ράβδος εν γωνία άρα βρέχει!). Γιατί δεν μας λες ποιον Επίτροπο ψήφισες στο ΔΣ του ΟΠΙ; Γιατί δεν μας λες ότι ψήφισες τον γιαλαντζί Επίτροπο τής ντροπολογίας που ξεγέλασε ακόμα και τον Τσίπρα!! Ψήφισες τον Επίτροπο εισπράκτορα και όχι τον Επίτροπο που θα διοικούσε χωρίς την οικογένεια των Ξανθόπουλων. Ψήφισες τον Επίτροπο της Συνδιοίκησης, αυτόν που δεν τον θέλει ούτε η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ούτε το ΑΣΜΑ 450+ ούτε και ο Τσίπρας αλλά μόνο μια ομαδούλα και κάποιοι ελάχιστοι βουλευτές (για λόγους δικούς τους, βέβαια. Θεία έκλαμψη!)

Επί τη ευκαιρία: θα σε διόριζε ποτέ ο Μπαλτάς μέλος τού ΔΣ του ΟΠΙ, αν δεν είχες υπογράψει επιστολές υπέρ της κωλοτούμπας του;

7. Ενώ είσαι μέλος του ΔΣ του ΟΠΙ, η στάση σου κάθε άλλο παρά ουδέτερη και θεσμική υπήρξε. Αντίθετα χρησιμοποίησες τη θέση σου για να προσπαθήσεις να 'περάσεις' τις δικές σου απόψεις μέχρι και στην τηλεόραση  και το ραδιόφωνο και μάλιστα επιπλήττοντας δημοσιογράφους που καλούσαν αυτούς που θέλανε κι όχι αυτούς που ήθελες εσύ (τόσο πάθος για την αλήθεια!). Ευτυχώς αποδεικνύεται (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) ότι δεν τα κατάφερες.

Επίσης: ενώ ήσουν μέλος του ΔΣ του ΟΠΙ γιατί υπέγραψες την επιστολή των 49 που ζητούσαν συνδιοίκηση στην ΑΕΠΙ κατά παράβαση τής απόφασης τού σωματείου σου και κατά παράβαση του θεσμικού σου ρόλου;

8. Επικαλείσαι τον ΟΠΙ για να καλύψεις όλες τις παραπάνω παράδοξες, μειοψηφικές και καταδικαστέες από τους συναδέλφους σου κινήσεις σου που σε αφήνουν έκθετο. Λοιπόν σου διευκρινίζω ότι κανείς δεν στράφηκε κατά του ΟΠΙ. Εάν δεν ήταν ο ΟΠΙ, με την προηγούμενη σύνθεση μελών του Δ.Σ., δεν θα είχε γίνει ο έλεγχος, δεν θα είχε επιληφθεί εισαγγελέας, δεν θα είχε μπει επίτροπος, δεν θα είχε γραφεί το πρώτο νομοσχέδιο που είχε τη σύμφωνη γνώμη όλων πλην της ΑΕΠΙ και της παρέας σου και αν ο Μπαλτάς είχε ακούσει τον ΟΠΙ μέχρι τέλους δεν θα είχε επέλθει και ο διχασμός για τον οποίο μας εγκαλείς όλους πλην εσένα του ιδίου. Ο διχασμός επήλθε διότι κάποιοι (ποιοι; δεν τους ξέρεις;) πίσω από την πλάτη των υπολοίπων ζήτησαν εξωθεσμικά αλλαγές και αποσύρθηκε το πρώτο νομοσχέδιο που κατατέθηκε τον Ιούλιο του 2016 στη Βουλή. Αυτός ο ΟΠΙ είναι άξιος από την αρχή μέχρι το τέλος. Όχι εκείνος που εκπροσωπείς εσύ. Εσύ έχεις την τιμή να είσαι μέλος του ΔΣ. Δεν γνωρίζω όμως αν ισχύει και το αντίθετο (εάν δηλαδή εσύ τιμάς το ΔΣ με την παρουσία σου). Το τελευταίο θα πρέπει να μας προβληματίζει όλους. Τι περιμένει η Κονιόρδου για να σε βγάλει; Θεία επιφοίτηση;

9.  Όταν μιλάς για συμφέροντα προφανώς αναφέρεσαι σε αυτά που εσύ εκπροσωπείς. Διότι κανένας άλλος δεν εκπροσωπεί συμφέροντα πλην εσού και όποιου άλλου θέλει τη συνεργασία με μία διοίκηση που διερευνάται για τόσο σοβαρά κακουργήματα. Εάν είχες και την παραμικρή έστω ευαισθησία από αυτήν που διατείνεσαι ότι έχεις θα είχες παραιτηθεί ήδη από μέλος του ΔΣ του ΟΠΙ. Ανεξάρτητα και μόνος σου μπορείς να πρεσβεύεις όποιες απόψεις θέλεις, όχι όμως ως μέλος του ΔΣ του ΟΠΙ.

10. Κάτι προπροτελευταίο: μιλάς πάλι για την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Θα σου απαντήσω με ένα tweet μου:

Ο χρήστης Γιάννης Γλέζος (@yglezos3) έγραψε Τweet στις 8:49 ΜΜ on Σάβ, Απρ 01, 2017:
Όταν μιλάς για την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ να πλένεις το κακότεχνο στόμα σου. Δεν θα μείνει στο μέλλον ούτε η ΑΕΠΙ σου ούτε η καλλιτεχνική σου σκόνη.
(https://twitter.com/yglezos3/status/848230745894035456?s=03)

11. Κάτι προτελευταίο: επειδή εσύ κι η παρεούλα-ομαδούλα σου από καιρού εις καιρόν με απειλείτε με μηνύσεις σάς αφιερώνω εξαιρετικά το τελευταίο μου tweet που είναι ήδη αναρτημένο με μεγάλη επιτυχία:

Ο χρήστης Γιάννης Γλέζος (@yglezos3) έγραψε Τweet στις 7:20 ΜΜ on Τετ, Απρ 26, 2017:
Ω. Ναι! Να μου κάνουν μήνυση οι πλιατσικοφαμελοδρογώσηδες μαζί με τους  μπαλταδοσκουρολιακοχριστοφοροσωκράτηδες για να γελάσει (και) το παρδαλό κατσίκι.
(https://twitter.com/yglezos3/status/857268067520438273?s=03)

Και κάτι οριστικά τελευταίο:
Ξέρεις ποιο tweet μου έχει σπάσει το δικό μου ρεκόρ αναγνωσιμότητας; Εκείνο που λέει:

"Τέρμα τα πλιάτσικα, οι φαμίλιες και οι κουκούτσικοι...".

* Η επιστολή δημοσιεύτηκε εκ νέου με μία διευκρίνηση ως προς τη σύνθεση των μελών του Δ.Σ.του ΟΠΙ

Η επιστολή του Φίλιππου Πλιάτσικα

Λυπάμαι που οι συνάδελφοί μου στη πρόσφατη συνέντευξη τύπου των 450+ έδωσαν το λόγο σε έναν κοινό συκοφάντη (Γ.Γλέζο) και, εν τη απουσία μου, είπε ό,τι ψευτιά και συκοφαντία μπορούσε να εκστομίσει.

Λυπάμαι που δεν βρέθηκε ούτε ένας από τους παρόντες να σταματήσει αυτόν τον άνθρωπο και τον Μεσαίωνα που εκπροσωπεί. Άλλωστε υπάρχουν καταγγελίες πια μελών της Αυτοδιαχείρισης που μιλάνε για σημεία και τέρατα στον οργανισμό που ελέγχει ως “αυτοκράτορας" όπου κυριαρχεί η ομερτά.

Λυπάμαι που άνθρωποι που γράφουν τραγούδια και υποτίθεται ότι πρεσβεύουν μια άλλη προσέγγιση, έμειναν απαθείς και έγιναν αποδέκτες της λάσπης του κάθε Γλέζου και των σχεδίων του.

Οι συνάδελφοι, κι αυτό καταδεικνύει πολλά (Δεληβοριάς, Καλαντζόπουλος, Πλέσσας) που έδωσαν το λόγο στον άνθρωπο αυτό, για να επιτεθεί σε όλους όσους θεωρεί εμπόδιο στα σχέδιά του (παρουσιάζοντας τον και λέγοντας μάλιστα οτι έχουν έρθει κοντά του πλέον) είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πριν λίγο καιρό εγγράφως και ομόφωνα τον καταδίκασαν με δελτίο τύπου του Σωματείου Μέτρον, στο οποίο ήταν μέλη του Δ.Σ., καταγγέλλοντας τον ύποπτο ρόλο του...(Και προχθές στην συνέντευξη τύπου των 450+ του δίνουν το λόγο για να συκοφαντήσει απόντες συναδέλφους!)

Λυπάμαι, παράλληλα, που υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοι που, ενώ είχαν προνομιακές σχέσεις με την διοίκηση της ΑΕΠΙ για δεκαετίες ή και συμμετείχαν σε αυτήν, τώρα από το κοινό ή τα κείμενα της νέας πρωτοβουλίας χειροκροτούν και μερικοί καταγγέλουν κιόλας τα κακώς κείμενα για να εξαγνιστούν οι ίδιοι. Δυστυχώς και πάλι για εσάς συνάδελφοι εμείς δεν παίξαμε και ούτε θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι.

Λυπάμαι που υπάρχουν συνάδελφοι όπως ο Νικήτας Κληντ, που άκριτα και χωρίς να διασταυρώσει τίποτα, αναπαρήγαγε και φαίνεται να υιοθετεί κιόλας αυτές τις αθλιότητες σε άρθρο του, εξυπηρετώντας ένα παιχνίδι συμφερόντων πίσω απο όλες τις καθόλου “αθώες" αυτές επιθέσεις.

Αν αυτός ο "Μεσαίωνας" και το κυνήγι μαγισσών είναι ο τρόπος που υϊοθετούμε εμείς οι τραγουδοποιοί, οι "άνθρωποι της τέχνης”, ως αντίδραση σε όποιον διαφωνεί μαζί μας, τότε μόνο θλίψη μπορεί να σπείρουμε. Κι όχι μόνο στους εαυτούς μας δυστυχώς.
Λυπάμαι που πια αυτό που κυριαρχεί ως εικόνα στο ευρύ κοινό είναι ότι “τρωγόμαστε" μεταξύ μας, αντί να κοιτάξουμε να πάρουμε στα χέρια μας αυτό που μας ανήκει. Τα δικαιώματα των τραγουδιών μας. Και γι’ αυτή την εξέλιξη μετά τα τελευταία γεγονότα υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο και θα καταγραφεί ο ρόλος τους όταν φύγει αυτή η ομίχλη και καταλάβουν όλοι καθαρά τι έχει συμβεί.

Πολύ σύντομα θα δοθούν και επιμέρους απαντήσεις σε όλες τις συκοφαντίες που ακούστηκαν, όπως επίσης και στοιχεία για το πως ένα σύστημα ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ προσπαθεί με νύχια και με δόντια να καρπωθεί τις έριδες μεταξύ μας. Μάχεται λυσσαλέα ακόμα και τα ονόματα αυτών που έχουν εισπράξει συνολικά ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ από την ΑΕΠΙ με επισφαλείς προκαταβολές να μην μαθευτούν ποτέ.

Το "έγκλημα" των ανθρώπων που σπιλώθηκαν από τον Γλέζο πριν λίγες μέρες, ήταν ότι πάλεψαν για μια ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ μεταξύ όλων των δημιουργών κι ας υπήρχαν επι μέρους διαφωνίες κι ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ.

Ότι αυτό που ζητούσαν εξ’ αρχής ήταν ο έλεγχος της ΑΕΠΙ να έρθει και να μείνει στα ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ και κανενός άλλου.
Το προσωπικό μου "έγκλημα" είναι ότι επιμένω ως μέλος του Δ.Σ. του Ο.Π.Ι. να μάθουμε τα ονόματα των δημιουργών που έχουν πάρει τις μεγάλες προκαταβολές απο την ΑΕΠΙ, άλλα φαίνεται πως υπάρχουν κάποια ονόματα μεταξύ αυτών που η αποκάλυψή τους δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της διαπλοκής που υπερασπίζεται κι ο Γλέζος μεταξύ άλλων και γι’ αυτο με έχει στοχοποιήσει προσωπικά.

Δεν μπήκε ούτε καν στον κόπο να διαβάσει την δημόσια τοποθέτηση μου για τα θέματα της ΑΕΠΙ στην οποία μόνο αυτά που με καταγγέλλει συκοφαντώντας με δεν υπερασπίζομαι.

Επίσης κάτι τελευταίο για να διαφανεί το μέγεθος της παράνοιας (τα υπόλοιπα θα δοθούν άμεσα αναλυτικά στην δημοσιότητα) είναι ότι ο ΟΠΙ που κατηγορήθηκε στην συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου ως οργανισμός που σιγοντάρει την ΑΕΠΙ, στις 10 Απριλίου είχε εισηγηθεί στο Υπουργείο ΥΠΕΡ του διορισμού Επιτρόπου στην ΑΕΠΙ και με βάση αυτή την εισήγηση το Υπουργείο θα ορίσει Επίτροπο άμεσα. Με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ. στο οποίο έχω την τιμή να είμαι μέλος. Δηλαδή σε μια συνέντευξη Τύπου που το βασικό ζητούμενο ήταν ο διορισμός Επιτρόπου στην ΑΕΠΙ κατηγορήθηκε ο Οργανισμός που εισηγήθηκε να διοριστεί αυτός ο Επίτροπος και ένα απο τα πρόσωπα που ψήφισαν υπέρ αυτής της εισήγησης !!! Απλώς για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της παράνοιας, της συκοφαντίας και της διαφαινόμενης διαπλοκής που κρύβεται πίσω από όλα αυτά που συμβαίνουν, ακούγονται και γράφονται.

Υ.Γ. Καλή σοδειά λοιπόν σε όλους όσοι ποντάρετε στον λαϊκισμό και τον “Μεσαίωνα” πιστεύοντας ότι ακόμα “πουλάει" στη χώρα αυτή. Εγώ πάλι πιστεύω το αντίθετο. Θα δείξει το μέλλον "συνάδελφοι"...

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας