Ταχύτερο Internet και δυναμική είσοδος στην αγορά της τηλεόρασης για τη WIND

nz_new.jpg

κ. Νάσος Ζαρκαλής, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND

Το 2016 σηματοδότησε την επιστροφή της εταιρείας στην ανάπτυξη-  Αύξηση τζίρου και λειτουργικής κερδοφορίας για το 2016

Αξιοσημείωτη ανάπτυξη παρουσίασε η οικονομική δραστηριότητα της WIND Ελλάς το 2016. Ειδικότερα, τα συνολικά έσοδα της WIND για το 2016 ήταν 476 εκατ. Ευρώ, αυξημένα από 461 εκατ. Ευρώ την προηγούμενη χρονιά ενώ αντίστοιχη άνοδο κατέγραψε και το EBITDA που διαμορφώθηκε στα 91 εκατ. Ευρώ από 84,9 εκατ. Ευρώ το 2015.

Από την πλευρά του ο Νάσος Ζαρκαλής, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της  WIND, δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης προς τα ΜΜΕ πως «Το 2016 κάναμε συστηματική πρόοδο σε όλους τους τομείς στρατηγικής εστίασης και αυτό αποτυπώθηκε στα πολύ καλά ετήσια αποτελέσματα».

Η κινητή τηλεφωνία συνεχίζει να αποτελεί το βασικό όχημα στην ανάπτυξη του μεριδίου εσόδων της εταιρίας καθώς συνεισφέρει με το 65% των συνολικών εσόδων της. Την ίδια ώρα, η σταθερή τηλεφωνία σημειώνει εντυπωσιακή αύξηση στον τζίρο της (11%) ωθώντας με τη σειρά της τις συνολικές επιδόσεις της WIND. Με βάση τις εκτιμήσεις της εταιρίας, στο τέλος του 2016 κατείχε μερίδιο 26,8% στην αγορά σταθερής (LLU), με 560.000 πελάτες να εμπιστεύονται της υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας που παρέχει.

Η είσοδος στην αγορά της τηλεόρασης- Σημαντική συνεργασία με τη βέλγικη Zappware

Με την συστηματική πρόοδο που καταγράφουν τα θετικά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα το 2016 αλλά και την αυξημένη ρευστότητα μέσα από την πρόσφατη, επιτυχημένη έκδοση ομολόγου ύψους 250 εκατ. Ευρώ και την ΑΜΚ ύψους 25 εκατ. Ευρώ, η WIND επιβεβαιώνει ότι το 2017 θα αποτελέσει χρονιά σταθμό για την εταιρία με την είσοδο στην αγορά της τηλεόρασης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής της WIND, μέσα στο 2017 θα παρουσιαστεί  υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης για τους πελάτες της, ολοκληρώνοντας έτσι την γκάμα των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους συνδρομητές της. Η δυναμική είσοδος της εταιρίας στη συγκεκριμένη αγορά φέρνει νέες συνεργασίες για τη WIND, η οποία υπέγραψε συμφωνία με τη βέλγικη Zappware που θα είναι ο πάροχος της τεχνολογικής πλατφόρμας ενώ παράλληλα συμφώνησε με τη Vodafone Ελλάδος, να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας ώστε να ενισχύσουν από κοινού το τηλεοπτικό προϊόν τους, παρά το γεγονός ότι θα προσφέρουν αυτόνομα η κάθε μία τις τηλεοπτικές υπηρεσίες στους πελάτες τους.

«Με την είσοδο μας στην αγορά τηλεοπτικών υπηρεσιών, φιλοδοξούμε να προσφέρουμε στους συνδρομητές μας μια εμπειρία ψυχαγωγίας που θα είναι προσβάσιμη οποιαδήποτε στιγμή, από οποιαδήποτε συσκευή επιλέξουν και με ιδιαίτερα ελκυστικό περιεχόμενο. Το Pay TV έρχεται να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την εμπειρία του πελάτη μας» σχολίασε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND.

Τα data, o ανερχόμενος πρωταγωνιστής στην ανάπτυξη της εταιρίας

Το 2016 αποτέλεσε μια χρονιά-ορόσημο και για το τομέα των data στον οποίο η WIND γνώρισε εκρηκτική άνοδο, καθώς οι χρήστες data με smartphone αυξήθηκαν κατά 30% μέσα σε έναν μόλις χρόνο, ενώ την ίδια ώρα διπλασιάστηκε η χρήση data στο δίκτυο της εταιρείας αγγίζοντας τα 5,2 δις. ΜΒ στο τέλος του 2016. Οι εντυπωσιακές επιδόσεις είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα του νέου δικτύου 4G της WIND η ανάπτυξη του οποίου αποτέλεσε το μεγάλο στοίχημα της εταιρείας από τα μέσα του 2015 και μετά.

Η στρατηγική «επιμονή» της διοίκησης να επενδύσει στην ταχεία επέκταση του 4G δικτύου είχε ως αποτέλεσμα να τριπλασιαστεί η 4G κάλυψη της WIND μέσα σε 18 μήνες, γεγονός που αποτέλεσε ρεκόρ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και απέδωσε αμέσως καρπούς καθώς στη διάρκεια του 2016 αυξήθηκε από 11% στο 40% η κίνηση των data που εξυπηρετήθηκε από το 4G δίκτυο.

Δίκτυα νέας γενιάς & 100 εκατ. Ευρώ για επενδύσεις

«Το δίκτυο παραμένει η νούμερο ένα στρατηγική μας προτεραιότητα για το 2017» τόνισε ο Νάσος Ζαρκαλής. «Με τη στήριξη των ισχυρών μετόχων μας και την υγιή κεφαλαιακή μας δομή, θα συνεχίσουμε και το 2017 να πραγματοποιούμε επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς όπως οι οπτικές ίνες ως τον τελικό χρήστη ώστε να δημιουργούμε τηλεπικοινωνιακές δομές που έχουν τη δύναμη να δώσουν ώθηση στην εθνική μας οικονομία. Προγραμματίζουμε επενδύσεις ύψους 100 εκατ. Ευρώ για τη φετινή χρονιά» .