Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
19°C
20.1° 16.5°
0 BF
57%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
18.3° 16.4°
1 BF
80%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 13.0°
2 BF
68%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
11°C
10.9° 10.9°
0 BF
76%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
11°C
10.9° 10.9°
0 BF
71%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
1 BF
72%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
16°C
16.1° 12.4°
2 BF
35%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
16°C
16.0° 16.0°
2 BF
79%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.7° 13.8°
2 BF
88%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
15°C
16.0° 14.9°
1 BF
53%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
2 BF
82%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.2° 18.2°
2 BF
71%
Κεφαλονιά
Αραιές νεφώσεις
16°C
16.5° 16.5°
0 BF
68%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.7° 16.7°
1 BF
80%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.1° 19.9°
1 BF
54%
Ρόδος
Αίθριος καιρός
17°C
17.1° 16.8°
1 BF
70%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.0° 15.0°
2 BF
73%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
16.6° 13.3°
1 BF
66%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.7° 14.7°
1 BF
79%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
12.3° 12.3°
1 BF
64%
ΜΕΝΟΥ
Μαρίνα Ζέας φωτιά
ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI

Πώς ξεκίνησε η φωτιά στη Μαρίνα Ζέας που κατέστρεψε τέσσερα σκάφη

Η έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ Λιμενικό και Πυροσβεστική εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Το μέγεθος της καταστροφής αποκαλύφθηκε με το φως της ημέρας στη Μαρίνα Ζέας, όπου τα ξημερώματα της Πέμπτης τέσσερα σκάφη τυλίχθηκαν στις φλόγες και κάηκαν ολοσχερώς (οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τρία), προτού βυθιστούν στη θάλασσα, με τον κίνδυνο της διαρροής καυσίμων να είναι ορατός.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, όταν σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ εκδηλώθηκε φωτιά σε ξύλινο ιστιοφόρο που εκτελούσε τουριστικά δρομολόγια από και προς την Αίγινα. Το σκάφος ήταν δεμένο στη μαρίνα, ωστόσο οι φλόγες επεκτάθηκαν γρήγορα σε τρία διπλανά πολυτελή γιοτ, καταστρέφοντάς τα ολοκληρωτικά.

Στο σημείο επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, καθώς και πλωτά μέσα της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, ενώ η φωτιά παρέμενε ανεξέλεγκτη για αρκετές ώρες. Η επιχείρηση κατάσβεσης διήρκησε πάνω από 5,5 ώρες, καθώς οι ισχυροί καπνοί και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες καθιστούσαν το έργο των δυνάμεων δύσκολο.

Τελικά, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, και τα τέσσερα σκάφη βυθίστηκαν, έχοντας πρώτα καταστραφεί ολοσχερώς από τη φωτιά. Ευτυχώς, δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός, καθώς το Λιμενικό απέκλεισε άμεσα την περιοχή, αποτρέποντας περαιτέρω κινδύνους.

Παράλληλα, συνεργεία τοποθέτησαν ειδικό πλέγμα περιμετρικά στο σημείο όπου έχουν βυθιστεί τα τέσσερα σκάφη προκειμένου να περιοριστεί η θαλάσσια ρύπανση από τα καύσιμα και τα υλικά που έχουν βυθιστεί.

Η έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ τα στελέχη του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πώς ξεκίνησε η φωτιά στη Μαρίνα Ζέας που κατέστρεψε τέσσερα σκάφη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας