Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
16°C
17.4° 13.9°
1 BF
65%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
16.1° 13.8°
1 BF
78%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
10°C
10.0° 10.0°
1 BF
59%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
6.9° 6.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
8°C
7.9° 7.9°
0 BF
87%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.8° 14.8°
1 BF
72%
Κοζάνη
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.0° 9.4°
0 BF
47%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
1 BF
75%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
14°C
14.7° 13.8°
3 BF
77%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
14°C
14.3° 12.9°
1 BF
78%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
16°C
16.4° 16.4°
1 BF
94%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 18.2°
2 BF
79%
Κεφαλονιά
Αραιές νεφώσεις
16°C
16.2° 16.2°
2 BF
66%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.6° 14.6°
0 BF
86%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
17.8° 16.6°
0 BF
58%
Ρόδος
Αίθριος καιρός
17°C
17.1° 13.8°
0 BF
56%
Χαλκίδα
Αίθριος καιρός
16°C
15.7° 15.7°
2 BF
70%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
15°C
15.5° 9.3°
1 BF
74%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.2° 14.2°
1 BF
89%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
11°C
10.8° 10.8°
2 BF
68%
ΜΕΝΟΥ
mitropolitis-anthimos
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολεως Ανθιμος | ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

Παραλήρημα Ανθίμου κατά Κασσελάκη και Μητσοτάκη

Κήρυγμα μίσους από τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως.

Με ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος, κατά το κήρυγμά του την περασμένη Κυριακή στην Αγία Μαρίνα Μαΐστρου, επιτέθηκε τόσο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη όσο και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Αναφερθείς στο θέμα του δημογραφικού και στο γεγονός ότι «λιγοστεύουμε», ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως έκανε λόγο για μια ανηθικότητα που επέλασε στη χώρα μας! Χωρίς ονομαστική αναφορά, μίλησε για «έναν άνθρωπο αδιάντροπο, που ήρθε από το πουθενά και έφερε όχι πολιτικές σκέψεις και ιδέες, αλλά έφερε στην Ελλάδα όση βρομιά είχε μέσα του και όση γνώρισε στον τόπο που μεγάλωσε (...)».

Σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο, σημείωσε πως τα πολιτικά κόμματα συναγωνίζονται ποιο θα πρωτοψηφίσει «όλη αυτή τη βρομιά, την ανηθικότητα και την προστυχιά και ποιο θα διαλύσει την ελληνική οικογένεια». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους ομοφυλόφιλους που ζητούν βοήθεια από την Εκκλησία, τους οποίους, όπως είπε, η Εκκλησία σέβεται όταν αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια τις αδυναμίες τους. «Ερχονται οι άνθρωποι αυτοί σ’ εμάς, που έχουν κάποια αδυναμία, κάποια διαφοροποίηση, αλλιώτικο προσανατολισμό. Οφείλεται στα γονίδια; Στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα; Λένε διάφορα οι επιστήμονες. Ο,τι και να ’ναι, κάνουν μέσα τους έναν αγώνα για να βελτιωθούν, να σηκωθούν ψηλότερα από αυτή την κατάντια που τους οδηγεί το πάθος».

Μίλησε ακόμη για «βιασμό της ελληνικής ψυχής, προκειμένου να αποδεχθεί κάτι που μας κάνει να φοβόμαστε όλους τι θα γίνει αν θεσμοθετηθεί… Θα έρθει το κράτος να τα κάνει νόμους, δηλαδή να δώσει το μήνυμα στην κοινωνία ότι δεν πειράζει, κι αυτός είναι ένας τρόπος νόμιμος, μπορείτε να ζήσετε κι έτσι». Μάλιστα, αποκάλυψε ότι κατά την επίσκεψη ενός στελέχους της κυβέρνησης στο γραφείο του πρόσφατα, αναγκάστηκε να του πει ότι, αν ζούσε η μητέρα του πρωθυπουργού, θα τον έδερνε στην πλατεία Συντάγματος! «Η οικογένεια αυτή οφείλει την ύπαρξή της στη Μαρίκα που ήξερε να κρατά την οικογένειά της» είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης.

Συνεχίζοντας την επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε πως θα μπορούσε να αποποιηθεί την ευθύνη και να δεχθεί την πρόταση του Ιερώνυμου για δημοψήφισμα. «Δεν ξέρω, τον απειλούν; Δεν ξέρω τι τον κάνουν, θα μπορούσε να πει ας αποφασίσει ο λαός».

Πάντως, ο κύριος Ανθιμος βρήκε και μια καλή κουβέντα να πει σε αυτό το κήρυγμα μίσους, για τους βουλευτές τους οποίους βλέπει με μεγάλη συμπάθεια αυτές τις μέρες, όπως είπε, επειδή πιέζονται να ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, επιχειρώντας να τους πιέσει ακόμη παραπάνω για να μην το ψηφίσουν: «Καταλαβαίνω τη δυσκολία από τη μια άλλο πράγμα να είναι, άλλα να έχουν δημιουργήσει, οικογένειες, και ξαφνικά να βρίσκονται σε έναν πολιτικό σχηματισμό και να έχουν υποστεί όλη αυτή την εξευτελιστική πίεση για να το αποδεχθούν οπωσδήποτε… Οι άνθρωποι μέσα τους αισθάνονται δύσκολα, πώς θα κυκλοφορούν μέσα στην πόλη, για πόσο διάστημα θα είναι υφυπουργοί και βουλευτές; Θα είναι συμπολίτες μας, οικογενειάρχες, πατεράδες και παππούδες ώς το τέλος της ζωής τους, τι θα πουν στα παιδιά, στα εγγόνια τους, στην κοινωνία; Οταν ένας γονιός αντιμετωπίσει ένα τέτοιο πρόβλημα, θα τους πει εσύ το έκανες κάποτε νόμο, για να μην μπορώ να μαζέψω την οικογένεια και την αξιοπρέπειά μου».

Και πήγε την πίεση αυτή στα όρια του εκβιασμού, διερωτώμενος: «Αν περάσει και με την ψήφο των δικών μας βουλευτών, πώς θα τους προσφωνήσω ενώπιόν σας; Ως φονιάδες;»

Αναφέρθηκε ακόμη και σε όσα ομόφυλα ζευγάρια θέλουν παιδιά, διερωτώμενος αν τα παιδιά αυτά τα ρώτησε κανείς αν θέλουν να υποστούν μια τέτοια ψυχική και συναισθηματική ταλαιπωρία, ενώ επικαλέστηκε καθηγητή Παιδιατρικής ο οποίος του είπε ότι το γυναικείο χάδι, το μητρικό, δεν αντικαθίσταται με τίποτα! Αλίμονο δηλαδή στα παιδιά που μεγαλώνουν μόνο με τους μπαμπάδες τους, επειδή οι μητέρες είτε έφυγαν από τη ζωή είτε δεν έχουν την επιμέλεια…

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Παραλήρημα Ανθίμου κατά Κασσελάκη και Μητσοτάκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας