Τελικά πόσο progressive είναι η Αθήνα;

prog-over.png

Μιλήσαμε με τους Need, Poem και Tardive Dyskinesia που ετοιμάζονται να... κατεδαφίσουν το Piraeus Academy | Φωτογραφία/Need

Τρεις από τους καλύτερους εκπρόσωπους της εγχώριας progressive metal σκηνής συναντώνται για μία βραδιά γεμάτη ένταση και πολλά ντεσιμπέλ. Οι Need, Poem και Tardive Dyskenisia μας μιλούν για το Prog Over Athens λίγο πριν... κατεδαφίσουν το Piraeus 117 Academy.

Η efsyn city κάνει μία βόλτα στις πιο σκληρές γωνιές της ελληνικής σκηνής και συνομίλησε με τα τρία εξαιρετικά σχήματα για το φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.

Αν και οι μπάντες έχουν εξαιρετική σχέση μεταξύ τους εμείς θέλαμε να τους βάλουμε στον πειρασμό και να τους... αναγκάσουμε να μιλήσουν ο ένας για τη μουσική του άλλου.

Το αποτέλεσμα, αν μη τι άλλο, είναι progressive αρκετά.

Need

Πόσο prog είναι η Αθήνα;

Αρκετά κρίνοντας από την κινητικότητα που υπάρχει στο συγκεκριμένο ιδίωμα τα τελευταία χρόνια! Μπορεί πολλά πράγματα γύρω μας να μένουν στάσιμα ή να πηγαίνουν προς τα πίσω αλλά στον τομέα της μουσικής η πρόοδος που επιτελείται είναι σημαντική και ραγδαία.

Φωτογραφία/Need

Τι να περιμένουμε από την τριπλή εμφάνιση στο Pireaus Academy;

Πολύ ένταση, πολύ όρεξη επάνω στο stage και σίγουρα το πιο εντυπωσιακό show που έχουν κάνει οι συγκεκριμένες μπάντες επί αθηναιϊκού εδάφους.

Περιγράψτε μας με πέντε λέξεις τη μουσική των Poem

Οι 4 σωματοφύλακες του prog 

Poem

Πόσο prog είναι η Αθήνα;

Λώρενς Ζέρβας: Η Αθήνα είναι πολύ πιο prog από ο,τι φαίνεται. Μία πόλη με αντιθέσεις – από τη μία φτώχεια, άστεγοι, πορείες και παθογένεια και από την άλλη καλοπέραση και άνθρωποι που δεν αγγίζονται από τα παραπάνω. Πληθαίνουν εκείνοι που είναι σε θέση να αποδεχτούν τη διαφορετικότητα και την προοδευτικότητα – έχουμε ακόμη δρόμο, αλλά φαίνεται ότι όσο περνούν τα χρόνια η πόλη γίνεται όλο και πιο prog.

Φωτογραφία/Poem

Τι να περιμένουμε από την τριπλή εμφάνιση στο Pireaus Academy

Γιώργος Προκοπίου: Θα βρεθούμε με τους φίλους μας και θα παίξουμε όλοι στην ίδια σκηνή, άρα το live στις 8/12 θα είναι ένα τεράστιο party! Γνωριζόμαστε όλοι πολλά χρόνια, περνάμε τις ίδιες χαρές και τα ίδια άγχη και θέλουμε πολύ να μοιραστούμε όλα αυτά τα συναισθήματα με τον κόσμο! Γι’ αυτό περιμένουμε να σας δούμε όλους εκεί!

Περιγράψτε μας με πέντε λέξεις τη μουσική των Tardive Dyskinesia

Σταύρος Ρήγος: Τρελή ενέργεια, τεχνική, θυμός τύπου «θέλω να τα σπάσω όλα»! Γενικώς, κομφούζιο, αλλά αρμονικό! 

Tardive Dyskinesia

Πόσο prog είναι η Αθήνα;

Steve: Σίγουρα πολύ περισσότερο απ' ότι πιστεύουμε και ειδικά οι νέες γενιές  εξοικειώνονται πολύ γρήγορα με τα prog ακούσματα... οπότε δε μένει παρά να το διαπιστώσουμε στις 8 Δεκέμβρη.

Φωτογραφία/Tardive Dyskinesia

Τι να περιμένουμε από την τριπλή εμφάνιση στο Pireaus Academy;

Steve: 14 φίλους να κάνουν όλοι μαζί αυτό που αγαπάνε σε έναν πολύ ωραίο χώρο με ωραία ατμόσφαιρα... ένα ωραίο Party με λίγα λόγια!

Περιγράψτε μας με πέντε λέξεις τη μουσική των Need

Steve: Είμαι καλύτερος στο να ακούω και όχι να περιγράφω την μουσική αλλά θα προσπαθήσω...

Εφευρετική
Συναισθηματική
Ώριμη
Ταξιδιάρικη
Τεχνική