Συνέλαβαν ελληνική metal μπάντα με κατηγορίες για… τρομοκρατία

rotting-christ_.jpg

Οι ιστορικοί Rotting Christ ήταν στη λίστα τον «ανεπιθύμητων» στη Γεωργία - Θεωρούνται σατανιστές και ύποπτοι τρομοκρατίας

Περιπέτειες με τοn νόμο είχε η σπουδαία ελληνική μπάντα των Rotting Christ, καθώς δύο από τα τέσσερα μέλη της συνελήφθησαν στη Γεωργία με κατηγορίες για… σατανισμό και υποψίες για τρομοκρατία.

Οι Rotting Christ είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη ελληνική μπάντα στον χώρο του metal και ένα πολύ μεγάλο όνομα παγκοσμίως στον ακραίο ήχο.

Τα αδέρφια Σάκης και Θέμης Τόλης, ιδρυτικά μέλη της μπάντας, συνελήφθησαν στην Τιφλίδα της Γεωργίας και έπρεπε να περάσουν κάποιες ώρες στη φυλακή μέχρι να τους επιτραπεί να αποχωρήσουν, να πραγματοποιήσουν την προγραμματισμένη τους εμφάνιση και να ταξιδέψουν στη γειτονική Αρμενία.

Μέσω ανακοίνωσης της εταιρείας τους ο frontman Σάκης Τόλης εξιστορεί τα γεγονότα:

Το πρωί της Πέμπτης 12 Απριλίου φτάσαμε στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων, η αστυνομία σταμάτησε εμένα και τον αδερφό μου και μας ζήτησαν να τους ακολουθήσουμε και να απαντήσουμε σε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Κράτησαν τα διαβατήρια και τα κινητά μας και μας έβαλαν στη φυλακή. Δεν μας έδωσαν καμία απάντηση για τη σύλληψή μας, λέγοντας ότι είναι ¨εμπιστευτικό¨. Αργότερα οι δικηγόροι μας μας ενημέρωσαν ότι είμαστε στη λίστα των ανεπιθύμητων ατόμων με την κατηγορία ότι είμαστε σατανιστές και πιθανοί τρομοκράτες.

Βρεθήκαμε στη φυλακή σε ένα κελί βρώμικο και χωρίς επικοινωνία με τον κόσμο ή με την πρεσβεία για περίπου 12 ώρες.

Ευτυχώς μόνο το όνομα ¨Τόλης¨ ήταν στη λίστα ανεπιθύμητων και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντες μπορούσαν να ξεκινήσουν τις νομικές διαδικασίες. Έπειτα από σκληρές προσπάθειες από τον τοπικό διοργανωτή, δημοσιογράφους, δικηγόρους και ακτιβιστές μπορέσαμε να απελευθερωθούμε. Είμαστε ευγνώμονες σε όσους βοήθησαν για την αποφυλάκιση μας. Τελικά καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τη συναυλία μας και η βραδιά εξελίχθηκε καταπληκτική. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους Γεωργιανούς μεταλλάδες αδερφούς μας για την υποστήριξή τους.

Η μπάντα μέσω Facebook επανήλθε στο ζήτημα και ανέφερε ότι η περιπέτεια τελείωσε και ότι οι Rotting Christ είναι ενάντια σε κάθε τρομοκρατική πράξη, αλλά και σε κάθε θρησκοληψία και επίθεση κατά της ελευθερίας της έκφρασης.