Σ' ένα δωμάτιο με τον Μάνο Λοΐζο

rizos.jpg

Απόστολος Ρίζος Φωτογραφία: Πάνος Γιαννακόπουλος

Για μία τελευταία συναυλία ο Απόστολος Ρίζος θα τραγουδήσει σήμερα, Τετάρτη, τραγούδια του μεγάλου συνθέτη με καλεσμένη την μοναδική Αγγελική Τουμπανάκη στον Σταυρό του Νότου Plus. Τους συνοδεύουν δύο δεξιοτέχνες μουσικοί του κοντραμπάσου.

Ο τραγουδοποιός εξηγεί σχετικά ότι για εκείνον «ο χρόνος του Μάνου Λοΐζου δεν ξεκινάει από τη γέννηση ή από τον θάνατό του, αλλά από τη στιγμή που βρέθηκα μαζί του σε ένα δωμάτιο, με μια κιθάρα και την εφηβεία μου για οδηγό. Από τότε, δεν ήμουνα ποτέ ξανά μόνος».

Ο Ρίζος συναντά τον Λοΐζο σε ένα μουσικό δωμάτιο, αναζητώντας το πρώτο αίσθημα των τραγουδιών – όπως τη στιγμή που γράφτηκαν από τον δημιουργό τους. Στο κέντρο, βρίσκεται η ερμηνεία των τραγουδιών.

Μουσικά όργανα έρχονται για να φωτίσουν τα τραγούδια του Μάνου: τζουράς, πλήκτρα, τρομπέτα, κιθάρες και η φυσαρμόνικα του Απόστολου, λούπες και ψηφιακές πινελιές, που στολίζουν με ηχοχρώματα το μουσικό τοπίο.

Η παράσταση διανθίζεται με ανέκδοτο υλικό και ηχογραφήσεις από το προσωπικό αρχείο του Μάνου Λοΐζου, με την ευγενική παραχώρηση της κόρης του, Μυρσίνης Λοΐζου.

Παίζουν:

Θοδωρής Κουέλης Kouelis Theodoros: Kοντραμπάσο, τζουρά, effects, loops
Γιώργος Μουχτάρης Georgis Mouchtaris : Κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο, τρομπέτα , πλήκτρα, loops
Απόστολος Ρίζος Apostolos Rizos: Κιθάρες, φυσαρμόνικα

Εικαστικά, σκηνογραφική, σκηνοθετική επιμέλεια - προβολές: Τάμμυ Τσέκου Tammy Tsekou
Ηχοληψία: Λάμπρος Μπούνας / Διεύθυνση φωτογραφίας: - Phill Hills, Επιμέλεια φωτισμού: Alex Hills  

Facebook event