«Πιστεύω στην Ευρώπη της αλληλεγγύης, όχι του φόβου»

natasa-mpofiliou.jpg

Νατάσσα Μποφίλιου EUROKINISSI//ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Μια ξεκάθαρη απάντηση στα πυρά που δέχθηκε για τη δήλωσή της σε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών – Σαββατοκύριακο» ότι η Ε.Ε. αποτελεί μια μορφή δικτατορίας έδωσε η αγαπημένη τραγουδίστρια Νατάσσα Μποφίλιου.

Εκτός από τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η παραπάνω άποψη προκάλεσε αντιδράσεις από εκπροσώπους μεγάλης μερίδας του πολιτικού φάσματος, όπως ο νυν βουλευής Ανδρέας Λοβέρδος, ο πρώην Πέτρος Τατσόπουλος, αλλά και οι γνωστοί δημοσιογράφοι, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Μαρία Χούκλη.

Η ερμηνεύτρια σε ανάρτηση στο Facebook έκανε λόγο για «λάσπη» και «βαθύ σεξισμό», τόνισε ότι πιστεύει «στην Ευρώπη της ισότητας, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας», και όχι «στο φόβο και στη σιωπή» και κατέληξε με το εξής: «Να είστε βέβαιοι πως δεν μπορείτε να λερώσετε ούτε την ψυχή, ούτε την τιμή μου».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση:

Πιστεύω στην Ευρώπη των λαών. Στην Ευρώπη της ισότητας, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας. 

Πιστεύω στα νέα μυαλά που θα 'ρθουν να μας φωτίσουν και θα μας οδηγήσουν σ' έναν καινούργιο κόσμο, καλύτερο από αυτόν. Πιστεύω στον προσωπικό, αλλά και στον συλλογικό αγώνα, στα όμορφα πράγματα, στη μουσική, στον έρωτα, στον άνθρωπο, στην επανάσταση. 

Πιστεύω στην οργανωμένη πάλη και θα στέκομαι μπροστά της προσοχή. Πιστεύω στο δικαίωμά μου να είμαι ο εαυτός μου κι ας είμαι φτιαγμένη από αντιθέσεις. Πιστεύω στις ιδέες.

Δεν πιστεύω στην Ευρώπη των τραπεζών, της λιτότητας, της κατάθλιψης, της ανεργίας, της φτώχειας. Δεν πιστεύω και δεν υπηρετώ κανένα στερεότυπο. Και προπάντων δεν πιστεύω στο φόβο και στη σιωπή. 

Μπορεί να είμαι παραπάνω αυθόρμητη και να δίνω πάντα συνεντεύξεις όπως μιλάω στους φίλους μου, αλλά προσπαθώ όλη μου τη ζωή να παραμείνω συνεπής στις αρχές και τις θέσεις μου. Και θα συνεχίσω να προσπαθώ με πάθος.

Εσείς μπορείτε, με τη σειρά σας, να συνεχίσετε να πετάτε λάσπη σε κάθε διαφορετική άποψη, με τη λύσσα και τον βαθύ σεξισμό που συνηθίζετε, αλλά να είστε βέβαιοι πως δεν μπορείτε να λερώσετε ούτε την ψυχή, ούτε την τιμή μου.