Πέντε δίσκοι σε έναν χρόνο, δεκατρείς δίσκοι σε πέντε χρόνια

king-gizzard-.jpg

Λίγα λόγια για το «φαινόμενο» King Gizzard & the Lizard Wizard | (Photo by Amy Harris/Invision/AP)

Το είπαν και το έκαναν. Οι King Gizzard & the Lizard Wizard κυκλοφόρησαν πέντε δίσκους μέσα σε ένα έτος, όπως είχαν υποσχεθεί. Ο τελευταίος τους, μάλιστα, κυκλοφόρησε μερικές ώρες πριν υποδεχθούμε το 2018 και είναι εξαιρετικός.

Το «Gumboot Soup» είναι το τελευταίο πόνημα της μπάντας που αποτελεί ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στον εναλλακτικό χώρο και θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ζωντανά από κοντά και στην Αθήνα στις 16 Μαρτίου.

Οι θεόμουρλοι Αυστραλοί έχουν βαλθεί να σπάσουν τα ρεκόρ κυκλοφορίας και, μιας και είναι μικροί ακόμη σε ηλικία, έχουν όλα τα φόντα. Εκτός από τις απανωτές κυκλοφορίες (σσ έχουν βγάλει 13 δίσκους σε πέντε χρόνια) είναι από μόνοι τους... μπόλικοι, καθώς η σύνθεσή τους έχει τρεις κιθάρες, δύο ντράμερ, ενώ οι περισσότεροι είναι πολυοργανίστες παίζοντας και πιάνο, keybords, μπάσο, πνευστά, έγχορδα και ό,τι άλλο τους κατέβει στο κεφάλι.

Το πιο σημαντικό, βέβαια, είναι πως οι King Gizzard & the Lizard Wizard (ακούστε όλη τη μουσική τους ΕΔΩ) παίζουν εξαιρετική μουσική, δείχνουν να έχουν αστείρευτη έμπνευση και παραμένουν αφοσιωμένοι στην απόλυτη ψυχεδέλεια.

Ακούστε το τελευταίο τους album και θα καταλάβετε.

Να σημειώσουμε ότι ο προηγούμενος δίσκος τους «Polygondwanaland» κυκλοφόρησε με έναν ασυνήθιστο τρόπο. Η μπάντα το κυκλοφόρησε διαδικτυακά δωρεάν και επέτρεψε στους φίλους της να το διανείμουν και να πουλήσουν τις δικές τους κόπιες.

«Αυτό το album δεν μας ανήκει. Ανήκει σε εσάς. Προχωρείστε, μοιραστείτε το και απολαύστε το» ήταν το σύνθημά τους.

Αν μη τι άλλο μία μπάντα που αξίζει την προσοχή μας όχι μόνο καλλιτεχνικά, αλλά και, εν γένει για τη στάση τους απέναντι στη μουσική και τη βιομηχανία.