Ο Tigran Hamasyan στο Μέγαρο: το... sequel μιας μαγικής βραδιάς

Πριν από περίπου ένα χρόνο τα... 2/3 της συντακτικής ομάδας της efsyn city, ήτοι η Λένα Κυριακίδη και η υπογράφουσα, πήγαμε στον «Παρνασσό», για να δούμε τη συναυλία του σπουδαίου πιανίστα και δημιουργού, του «φαινόμενου της τζαζ» Tigran Hamasyan, που ερχόταν για πρώτη φορά στη χώρα μας. Μαγευτήκαμε και η Λένα αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο στο review που έγραψε το πόσο απογειωτική ήταν εκείνη η βραδιά. 

Όταν λοιπόν μάθαμε ότι φέτος ο Αρμένιος δημιουργός θα έδινε μια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής στις 26 Νοεμβρίου, ο προορισμός μας για εκείνη τη μέρα είχε καθοριστεί. Έτσι τη Δευτέρα το βράδυ παρακολουθήσαμε τη δεύτερη εμφάνιση του σπουδαίου καλλιτέχνη στα μέρη μας και... ξαναμαγευτήκαμε.

Θα προσπαθήσω να σκιαγραφήσω τη βραδιά καταγράφοντας κάποια χαρακτηριστικά στιγμιότυπα.

• Η υπέροχη μουσική του Hamasyan μας κέρδισε από την πρώτη νότα που ακούστηκε από το πιάνο του και για σχεδόν 2 ώρες μάς καθήλωσε.

• Έπειτα από 2 κομμάτια που έπαιξε, μας καλωσόρισε και μας ευχαρίστησε που ήμασταν εκεί παρότι η μέρα ήταν εργάσιμη και «αναγκαστήκαμε» να παρατήσουμε το... Facebook.

• Στη φετινή εμφάνισή του είχε προσθέσει το συνθεσάιζερ, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τους λυρικούς αυτοσχεδιασμούς του με την ένταση του ηλεκτρονικού ήχου.

• Η πλειονότητα του κοινού, που γέμισε την πλατεία της αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη» και χειροκροτούσε κατενθουσιασμένο σε κάθε κομμάτι του σολίστα, ήταν νέοι/ες.

• Αυτοσχεδίαζε-τόσο με το πιάνο του όσο και με τη φωνή του- με έναν τρόπο που θα τον έλεγες τελετουργικό.

• Ο κόσμος τον κάλεσε για 2 encore και είναι βέβαιο πως ήθελε ακόμα περισσότερα.

• Έπαιζε τη μουσική του με έναν ιδιαίτερο τρόπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί παθιασμένος και cool ταυτόχρονα.

• Αναμειγνύει την παραδοσιακή αρμένικη μουσική με τις συγχορδίες της σύγχρονης τζαζ και το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι αριστουργηματικό.

Ε, μετά απ' όλα αυτά δεν νομίζω να έχετε καμιά αμφιβολία ότι ανυπομονούμε να τον απολαύσουμε ξανά...