Κουφαίνεται, αλλά δεν εγκαταλείπει

clapton-eric-blues.jpg

Η εξομολόγηση του μεγάλου Eric Clapton για τα προβλήματα υγείας και τη μουσική | (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Στα 72 του χρόνια βαδίζει πια ο σπουδαίος Eric Clapton, ένας από τους πιο καταξιωμένους κιθαρίστες όλων των εποχών, και, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, τα προβλήματα υγείας μεγαλώνουν. Όχι, όμως, τόσο ώστε να τον κάνουν να εγκαταλείψει τη μουσική.

Σίγουρα δεν υπάρχει μεγαλύτερη κατάρα για έναν μουσικό από το να χάσει την ακοή του, ωστόσο ο Eric Clapton δηλώνει «τα χέρια μου δουλεύουν» και δεν το βάζει κάτω.

Μιλώντας στο Radio 2 του BBC ο σπουδαίος κιθαρίστας δήλωσε «Θα συνεχίσω να δουλεύω. Θα κάνω μερικές συναυλίες. Το μόνο πράγμα που με απασχολεί τώρα είναι ότι βρίσκομαι στα 70 μου και θέλω να είμαι καλά. Θέλω να πω, κουφαίνομαι, έχω εμβοές, τα χέρια μου όμως δουλεύουν. Θέλω να πω, ελπίζω ότι οι άνθρωποι θα έρθουν και θα με δουν περισσότερο από περιέργεια. Ξέρω ότι είναι ένα μέρος κι αυτό, επειδή είναι εκπληκτικό για μένα που μπορώ και είμαι ακόμα εδώ».

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάρτιο ο Eric Clapton είχε αναγκαστεί να ακυρώσει προγραμματισμένες του συναυλίες λόγω βαριάς βρογχίτιδας, ενώ τον Ιούνιο του 2016 είχε αποκαλύψει ότι πάσχει από νευροπάθεια η οποία του την προκάλεσε η σκληρή δουλειά του παιξίματος της κιθάρας.

«Ξεκίνησε με πόνο χαμηλά στη μέση και εξελίχθηκε σε αυτό που ονομάζουν περιφερική νευροπάθεια. Είναι αυτό που αισθάνεσαι σαν να σου κάνουν ηλεκτρικά σοκ που κατεβαίνουν μέχρι το πόδι σου», δήλωσε ο θρύλος της κιθάρας. «Επίσης, έπρεπε να μάθω πώς να αντιμετωπίζω και κάποια ακόμα πράγματα που προκλήθηκαν λόγω ηλικίας...»

Και συνέχισε λέγοντας: «Καθότι αναρρώνω από αλκοολισμό και εθισμό σε ουσίες, το θεωρώ φοβερό πράγμα που είμαι ακόμα ζωντανός. Κανονικά, θα έπρεπε να τα είχα τινάξει καιρό τώρα. Για κάποιο λόγο, με έσωσαν από τα σαγόνια της κόλασης και μου έδωσαν δεύτερη ευκαιρία».