Αποχαιρετώντας τον Τζίμη Πανούση

tzimakos-6.jpg

Μηνύματα από τον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο | Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Η είδηση του θανάτου του Τζίμη Πανούση σκόρπισε θλίψη στον χώρο της τέχνης, αλλά και σε πολλούς ανθρώπους που γνώρισαν και διασκέδασαν με τη μουσική ενός ανθρώπου που σημάδεψε με τη σάτιρά του τα «ανέμελα» χρόνια της μεταπολιτευτικής Ελλάδας και όχι μόνο.

Ήδη στα social media και ιδιαίτερα στο Twitter μέσω του #rip_tzimakos πολύς κόσμος αποτίει φόρο τιμής στον ανατρεπτικό μουσικό, συγγραφέα και ραδιοφωνικό παραγωγό.

Τον Τζίμη Πανούση αποχαιρέτισε με ένα εξαιρετικό κείμενο ο Φοίβος Δεληβοριάς μέσα από τη σελίδα του στο Facebook.

Διαδικτυακά αποχαιρετά τον Τζίμη Πανούση και ο Γιώργος Νταλάρας με το οποίο είχαν μία συγκρουσιακή σχέση και νομικές αντιδικίες.

Τον «Τζιμάκο» τιμά με ξεχωριστό τρόπο και η ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ σημειώνοντας «Σε θυμόμαστε και στα… κάγκελα του «Νίκος Γκούμας».

Στην προσωπική ιστοσελίδα του ανατρεπτικού τραγουδοποιού αναρτήθηκε ο στίχος «σε χάχανα και γέλια να χαθώ» από το τραγούδι «Ο λάκκος με τ' αστεία».

Αφιέρωμα στον αγαπημένο καλλιτέχνη παρουσίασε το υβριδικό κανάλι της ERT Play, όπου μετέδωσε επεισόδιο της εκπομπής «Άσμα Ελληνικό» (1995) κατά την οποία τραγούδησε επιτυχίες του, όπως «Φασμπίντερ και ξερό ψωμί», «Εγώ», «Ένα τραγούδι για τον χειμώνα», «Ανακωχή», ενώ ερμήνευσε α καπέλα το «Αγρίμια και αγριμάκια μου» του Νίκου Ξυλούρη.