«Θαύμα» της Ρακέλ Τζαραμίλο Παλάσιο

to_thauma.jpg

θαύμα, Τιμπώ, Νομπελ, Τσε, Che «Θαύμα» της Ρακέλ Τζαραμίλο Παλάσιο

«Θαύμα» της Ρακέλ Τζαραμίλο Παλάσιο

μετάφραση: Μαρίνα Ντεκάστρο
εκδόσεις: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (Σόλωνος και Μασσαλίας 14, Αθήνα, τηλ. 210 3615334, www.epbooks.gr)
σελ. 368

ISBN 978-960-484-452-4

 

Με αφορμή την προβολή της ομότιτλης ταινίας που βασίζεται στο βιβλίο, ένα από τα καλύτερα και πλέον ευαίσθητα παιδικά βιβλία για την αποδοχή και την καλοσύνη που τιμήθηκε με το Βραβείο Μετάφρασης Νεανικού Βιβλίου 2014 της Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας.

 

θαύμα, Τιμπώ, Νομπελ, Τσε, Che Η ομότιτλη ταινία, βασισμένη στο βιβλίο, βγαίνει τώρα στους κινηματογράφους. |

 

Το βιβλίο επανεκδόθηκε με αφορμή την κινηματογραφική μεταφορά του ευπώλητου βιβλίου «Θαύμα» (Wonder) της Ρ. Τζ. Παλάσιο με πρωταγωνιστές τους Τζούλια Ρόμπερτς, Όουεν Γουίλσον και Τζέικομπ Τρέμπλεϊ, που προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 28 Δεκεμβρίου 2017.

Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Όγκι Πούλμαν, ένα συνηθισμένο παιδί με ένα «ασυνήθιστο» πρόσωπο. Γεννημένος με μια σπάνια ασθένεια που παραμόρφωσε το πρόσωπό του, ο Όγκι χρειάστηκε να υποστεί πολλά χειρουργεία. Η εμφάνισή του είχε ως αποτέλεσμα να λάβει κατ’ οίκον εκπαίδευση, ώσπου στα δέκα του χρόνια κάνει το τολμηρό βήμα: ξεκινά να φοιτά σε ένα συνηθισμένο δημοτικό σχολείο.

θαύμα, Τιμπώ, Νομπελ, Τσε, Che Σκηνή από την ταινία που προβάλλεται από 28/12/2017 στους κινηματογράφους |

Μαζί με τη νέα σχολική χρονιά ξεκινά και ένα συναρπαστικό μάθημα ζωής, τόσο για τον Όγκι όσο και για τους ανθρώπους που τον περιστοιχίζουν, τους γονείς, την αδερφή του, τους συμμαθητές και τους καθηγητές του. Ένα μάθημα που θα μεταμορφώσει την περιέργεια και την απέχθεια σε αποδοχή και καλοσύνη. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, τίποτα δεν θα έχει μείνει ίδιο, αφού ο Όγκι έχει κατορθώσει να αγγίξει τη ζωή όλων, ενώ ο ίδιος θα συνειδητοποιήσει πως όταν έχεις γεννηθεί για να ξεχωρίζεις, δεν μπορείς να είσαι σαν όλους τους άλλους!

Η ΤΑΙΝΙΑ:

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Η ομότιτλη ταινία έχει ήδη λάβει θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς και όλα δείχνουν πως θα ακολουθήσει την επιτυχία του βιβλίου, το οποίο συγκαταλέγεται στα ευπώλητα της εφημερίδας «New York Times» με πωλήσεις 1 εκατομμυρίου αντιτύπων στις ΗΠΑ μόνο. Αξίζει να σημειωθεί πως η απήχηση του μυθιστορήματος ήταν τόσο μεγάλη που ενέπνευσε ένα ολόκληρο κίνημα, το «διαλέγω καλοσύνη», ενάντια στον εκφοβισμό (bullying), ειδικά απέναντι στα άτομα με γενετικές δυσμορφίες, που φέρει τον τίτλο #choosekind.

Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημα «Ο Όγκι & εγώ», η ιστορία δηλαδή του Όγκι Πούλμαν από τη σκοπιά τριών παιδιών, του Τζούλιαν, του Κρίστοφερ και της Σάρλοτ, των οποίων ο Όγκι άλλαξε τη ζωή για πάντα, καθώς και το εικονογραφημένο βιβλίο «Είσαι ένα θαύμα», μια αφήγηση της ιστορίας του Όγκι κατάλληλη για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.


Ρ. ΤΖ. ΠΑΛΑΣΙΟ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

θαύμα, Τιμπώ, Νομπελ, Τσε, Che Η συγγραφέας, Ρ. Τζ. Παλάσιο. |

H Ρ. Τζ. Παλάσιο ζει στη Νέα Υόρκη με τον σύζυγό της, τα δυο τους παιδιά και τους δυο τους σκύλους. Επί είκοσι χρόνια εργαζόταν ως καλλιτεχνική διευθύντρια και σχεδιάστρια εξώφυλλων γνωστών και άγνωστων συγγραφέων διάφορων ειδών βιβλίων. Πάντα, όμως, ήθελε να γράψει. Όλο αυτό το διάστημα περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσει και κάποτε αντιλήφθηκε πως κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε από μόνο του. Δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή για να αρχίσεις να γράφεις ένα βιβλίο, σκέφτηκε. Απλώς το αποφασίζεις και ξεκινάς. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν τα δύο μυθιστορήματά της για παιδιά: «Θαύμα» (Βραβείο Μετάφρασης Νεανικού Βιβλίου 2014, Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας) και «Ο Όγκι κι εγώ: τρεις ΘΑΥΜΑσιες ιστορίες», καθώς και το εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο «Είσαι ένα θαύμα», όλα σε μετάφραση της Μαρίζας Ντεκάστρο. Περισσότερα για τη συγγραφέα στο www.rjpalacio.com

 

Επιμέλεια: ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ, n.ralli@efsyn.gr, τηλ.: 211 104 5162

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν δημόσια, στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στο φύλλο της Πέμπτης, 10 Ιανουαρίου 2018. Οι νικητές θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα (email), στο οποίο θα τους ζητηθούν επιπλέον στοιχεία ταυτοπροσωπίας.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ (έως και την Τετάρτη 10/01/2018, στις 12.00 το μεσημέρι) ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ (3 αντίτυπα):