ΠΑΙΔΙΚΟ: «Το έλατο που αγαπούσε τα τρένα» της Άνι Σιλβέστρο

book-1.jpg

έλατο, τρένα, Κυρ, γελοιογραφία, ημερολόγιο, Τζέρομ Μπρούνερ «Το έλατο που αγαπούσε τα τρένα» της Άνι Σιλβέστρο

«Το έλατο που αγαπούσε τα τρένα» της Άνι Σιλβέστρο

μετάφραση: Χρυσάνθη Καραΐσκου

εικονογράφηση: Πάολα Ζακίμι

εκδόσεις: ΔΙΑΠΛΑΣΗ (Χαρ. Τρικούπη 76, Αθήνα, τηλ. 210 3808455, www.diaplasibooks.gr)

σελ. 40

ISBN 978-960-567-165-5

 

Ένα έλατο που αγαπά να βλέπει τα τρένα να περνούν, γίνεται το χριστουγεννιάτικο σπίτι για ένα μικρό αγόρι που και αυτό αγαπά τα τρένα.

Στην πιο απόμερη γωνιά του κτήματος μεγάλωνε ένα έλατο. Η μεγαλύτερή του ευτυχία ήταν ν' ακούει τα τρένα να περνάνε σφυρίζοντας από τις γραμμές δίπλα του, να νιώθει το τράνταγμά τους στο έδαφος και τα κλαδιά του να κυματίζουν στον αέρα. Κάποια μέρα όμως ένα αγοράκι, που κι αυτό αγαπούσε τα τρένα, το διάλεξε για να το πάρει σπίτι του για τα Χριστούγεννα. Πώς θα ήταν τώρα η ζωή του έλατου; Θα ξανάβρισκε ποτέ την αγαπημένη του παρέα;

Μια τρυφερή χριστουγεννιάτικη ιστορία από την Άνι Σιλβέστρο, που ζωντανεύει µε τις υπέροχες εικόνες της η Πάολα Ζακίμι.

 

ΑΝΙ ΣΙΛΒΕΣΤΡΟ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

έλατο, τρένα, Κυρ, γελοιογραφία, ημερολόγιο, Τζέρομ Μπρούνερ Η συγγραφέας Άνι Σιλβέστρο |

Η Άνι Σιλβέστρο, συγγραφέας των βιβλίων «Bunny’s Book Book», «Bunny's Book Club goes to school» και «Mice skating», μεγάλωσε στο Jersey Shore. Μετά την αποφοίτησή της από το σχολείο St. Paul και το Πανεπιστήμιο της Georgetown, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου εργάστηκε στα συντακτικά τμήματα των περιοδικών Harper's Bazaar, Talk και Allure. Αργότερα επέστρεψε στο Νιου Τζέρσεϋ, όπου ζει σήμερα, για να ξεκινήσει μια οικογένεια και να επικεντρωθεί στο πάθος της, γράφοντας για παιδιά. Περισσότερα στην ιστοσελίδα της anniesilvestro.com.

 

ΠΑΟΛΑ ΖΑΚΙΜΙ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

έλατο, τρένα, Κυρ, γελοιογραφία, ημερολόγιο, Τζέρομ Μπρούνερ Η καλλιτέχνης και εξαιρετική εικονογράφος Πάολα Ζακίμι |

Η Πάολα Ζακίμι πέρασε όλη της την παιδική ηλικία και μέρος της νεότητάς της στην ψυχρή Παταγονία της Αργεντινής. Η ανεξάρτητη φύση της την οδήγησε στο Μπουένος Άιρες. Σπούδασε Τέχνη και Γραφιστική στο Μπουένος Άιρες. Είχε ζήσει μέχρι το 2007 στο Μπουένος Άιρες και στο Παλέρμο, γεγονός που την ώθησε να μετακομίσει στη Villa Giardino της Κόρδοβα, όπου κατοικεί μέχρι τώρα. Ειδικεύεται σε διάφορα πεδία όπως οι καλλιτεχνικές κούκλες, η ζωγραφική, το σχέδιο, η εικονογράφηση, λόγω της πολλαπλότητας και της ελευθερίας στις καλλιτεχνικές της αναζητήσεις. Έγινε καλλιτέχνης πλήρους απασχόλησης μετά από τη μετακόμιση στο νέο της σπίτι στη Villa Giardino.

 

Επιμέλεια: ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ, n.ralli@efsyn.gr, τηλ.: 211 104 5162

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν δημόσια, στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στο φύλλο της Πέμπτης, 13 Δεκεμβρίου 2018. Οι νικητές θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα (email), στο οποίο θα τους ζητηθούν επιπλέον στοιχεία ταυτοπροσωπίας. ΔΕΝ γίνονται αποστολές στο εξωτερικό.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ (έως και την Τετάρτη 12/12/2018, στις 12.00 το μεσημέρι) ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ (3 αντίτυπα):

Δηλώστε συμμετοχή