ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: «Η φωλιά» της Σύνθια ντ' Άπριξ Σουήνι

h_folia.jpg

κερένια κούκλα, φωλιά, φιλία, βιομηχανίες, μέλλον «Η φωλιά» της Σύνθια ντ' Άπριξ Σουήνι

«Η φωλιά» της Σύνθια ντ' Άπριξ Σουήνι

μετάφραση: Πόλυ Μοσχοπούλου

εκδόσεις: ΩΚΕΑΝΟΣ (Σόλωνος 136, Αθήνα, τηλ. 210 3829339, www.oceanosbooks.gr)

σελ. 574

ISBN 978-618-5284-09-1

 

Από τα καλύτερα λογοτεχνικά βιβλία των τελευταίων 50 ετών: Ένα σύγχρονο, διασκεδαστικό και τρυφερό κείμενο για τη δύναμη των οικογενειακών δεσμών και την παρηγορητική αξία της φιλίας.

 

Ένα παγερό απόγευμα στη Νέα Υόρκη, η Μέλοντι, η Μπέατρις και ο Τζακ, συναντιούνται για να αντιμετωπίσουν τον χαρισματικό και ριψοκίνδυνο αδελφό τους Λίο, που μόλις έχει βγει από κέντρο αποτοξίνωσης. Για να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα, βασίζονται όλοι στην αξιοσημείωτη περιουσία που τους αφήνει ο πατέρας τους.

Η Μέλοντι, σύζυγος και μητέρα, μένει σε προάστιο και έχει βάλει υποθήκη το σπίτι της, για να πάρει δάνειο για τα δίδακτρα του πανεπιστημίου των κοριτσιών της. Ο Τζακ, αντικέρ στο επάγγελμα έχει δανειστεί για να σώσει το κατάστημά του. Η Μπέατρις, κάποτε πολλά υποσχόμενη συγγραφέας, αδυνατεί να ολοκληρώσει ένα βιβλίο, απογοητεύοντας τον εκδότη της. Τα τέσσερα αδέλφια είναι αναγκασμένα να ξεπεράσουν παλιές κακίες και ανταγωνισμούς, και να ατενίσουν επιτέλους κατά πρόσωπο τις επιλογές που έκαναν μέχρι τότε στη ζωή τους.

Ένα δυνατό μυθιστόρημα για τους οικογενειακούς δεσμούς και την παρηγορητική αξία της φιλίας, διασκεδαστικό και τρυφερό, ένα συγγραφικό ντεμπούτο που έγινε ένα από τα μεγαλύτερα λογοτεχνικά ευπώλητα σε ΗΠΑ και Καναδά. Το πρωτόλειο μυθιστόρημα της Σύνθιας Ντ’ `Απριξ Σουήνι, στον κατάλογο των ευπώλητων των New York Times, κρίθηκε ως το «καλύτερο βιβλίο του 2016» από το περιοδικό People, την Washington Post, το San Francisco Chronicle, το NPR, το Amazon, το Refinery 29 και το LibraryReads. Ήταν επίσης μέσα στις κορυφαίες επιλογές του Goodreads, επιλογή του Barnes & Noble «Discover New Writers’ Pick».

 

ΣΥΝΘΙΑ ΝΤ' ΑΠΡΙΞ ΣΟΥΗΝΙ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

κερένια κούκλα, φωλιά, φιλία, βιομηχανίες, μέλλον Η συγγραφέας Σύνθια Ντ’ `Απριξ Σουήνι. |

Η Σύνθια Ντ’ `Απριξ Σουήνι, ζει στο Λος Αντζελες με τον σύζυγο και τα παιδιά της. «Η φωλιά» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα λογοτεχνήματα των τελευταίων πενήντα ετών. Ήταν μια από τις πρώτες επιλογές του Amazon και επί μακρόν ευπώλητο στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

 

Επιμέλεια: ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ, n.ralli@efsyn.gr, τηλ.: 211 104 5162

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν δημόσια, στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στο φύλλο της Πέμπτης, 31 Αυγούστου 2017. Οι νικητές θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα (email), στο οποίο θα τους ζητηθούν επιπλέον στοιχεία ταυτοπροσωπίας.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ (έως και την Τετάρτη 30/08/2017, στις 12.00 το μεσημέρι) ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ (3 αντίτυπα):