Το ξενοδοχείο του Banksy στη Βηθλεέμ

banksy.jpg

Banksy AP PHOTO/DUSAN VRANIC

Πάντοτε ανατρεπτικός και προκλητικός ο Banksy, ο πιο γνωστός παγκοσμίως street artist (αν και κανείς δεν γνωρίζει το πρόσωπό του), στήνει τώρα το καινούργιο του πρότζεκτ στη Βηθλεέμ. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται δίπλα ακριβώς στο τείχος της Δυτικής Οχθης.

«Τα τείχη είναι της μόδας τώρα, αλλά εγώ ασχολήθηκα με αυτά πολύ πριν από τον Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο ίδιος ο Banksy και προσθέτει για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο πως έχει «τη χειρότερη θέα στον κόσμο».

Βρίσκεται χτισμένο δίπλα ακριβώς στο τείχος που χωρίζει το Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη, λέγεται «Το ξενοδοχείο μέσα στο τείχος» ή αλλιώς «Το έγκλειστο ξενοδοχείο» (The Walled Off Hotel) και αποτελεί ταυτόχρονα μουσείο, γκαλερί και χώρο διαμαρτυρίας, μια και τους χώρους του κοσμούν έργα του Banksy.

Θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τις επόμενες εβδομάδες. «Θα ήθελα να καλέσω πολίτες του Ισραήλ να έρθουν και να μας επισκεφθούν», λέει ο διευθυντής του ξενοδοχείου Βίσαμ Σαλσάα. «Να μάθουν περισσότερα για εμάς, επειδή όταν μας γνωρίσουν θα καταρρεύσουν τα στερεότυπα και θα αλλάξουν τα πράγματα».