Ξεκινάει ο βιολογικός καθαρισμός Σπετσών

spetses.jpg

Φωτογραφία αρχείου από την υπογραφή της σύμβασης για τον βιολογικό καθαρισμό στις Σπέτσες, το 2014 Φωτογραφία αρχείου από την υπογραφή της σύμβασης για τον βιολογικό καθαρισμό στις Σπέτσες, το 2014 | EUROKINISSI/STUDIO KOMINΙS

Επειτα από περίπου δύο χρόνια υλοποιείται η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού Σπετσών, ενός εξαιρετικά σπουδαίου έργου για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του ιστορικού αυτού νησιού.

Για τον λόγο αυτό ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος επισκέφτηκε το νησί, όπου συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο με τον δήμαρχο, τεχνικούς της ΤΥΔΚ, υπηρεσιακούς παράγοντες και τον ανάδοχο του έργου με το τεχνικό επιτελείο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν σε βάθος τα πιθανά προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν κατά την πορεία της εκτέλεσης του έργου, στα οποία δόθηκαν απαντήσεις και λύσεις και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το εργοτάξιο.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων, η υπογραφή της σύμβασης ύψους 18.389.142 ευρώ έγινε τον Απρίλιο του 2014, ωστόσο χρειάστηκε να περάσουν περίπου δύο χρόνια ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

«Ο βιολογικός καθαρισμός Σπετσών είναι ένα μεγάλο έργο με δίκτυο αγωγών περίπου 42 χλμ., που αναπτύσσεται σε μεγάλο μήκος μέσα στον παραδοσιακό οικισμό του νησιού, με όποιες δυσκολίες αυτό συνεπάγεται. Επειδή οι Σπέτσες είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός, έχει ληφθεί μέριμνα για την ελάχιστη δυνατή όχληση των κατοίκων και των επισκεπτών. Φιλοδοξούμε ότι από εδώ και στο εξής θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια, ώστε να παραδοθεί το έργο στους πολίτες το συντομότερο δυνατό».