«Βοηθήστε τον Ορέστη μας»

orestis_dimitriou_papadopoulos.jpg

O Oρέστης Παπαδοπουλος, παλιό στέλεχος του ΠΑΚ, έχοντας υποστεί βαρύ εγκεφαλικό αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης καθώς δεν έχει εξασφαλίσει δικαίωμα σύνταξης και επιδόματος πρόνοιας

Εκκληση στον υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση, προκειμένου να μη βρεθεί στον δρόμο παλαιό στέλεχος του ΠΑΚ, επειδή δεν μπορεί να φιλοξενηθεί πλέον στο κέντρο αποκατάστασης Αγ. Αναργύρων, απευθύνει ο Κύκλος φίλων και συντρόφων του Ορέστη (Δημήτρη Παπαδόπουλου) για τη διάχυση της Ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης.

«Στο πρόσωπό του θα αναγνωρίσετε σίγουρα κάποιον δικό σας από τους τόσους ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ που υπάρχουν...», ξεκινά η επιστολή που απευθύνουν στον υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή και τον πρωθυπουργό, για να ενημερώσουν για τον 62χρονο βιολόγο Ορέστη Δημήτρη Παπαδόπουλο: «Παλιός, αγνός, έντιμος και μη... “επώνυμος” αγωνιστής ο Ορέστης μας, παλιό στέλεχος του (πάλαι ποτέ...) ΠΑΚ, κατέρρευσε με βαρύ εγκεφαλικό το περασμένο καλοκαίρι». Από τον Ιούλιο βρίσκεται καθηλωμένος με 81% αναπηρία σε κέντρο αποκατάστασης στους Αγ. Αναργύρους και πια το κέντρο αποκατάστασης δεν του δίνει άλλη παράταση, «στη λίστα αναμονής υπάρχουν πολλοί που περιμένουν ένα κρεβάτι».

«Ο Ορέστης πού θα πάει τώρα;» είναι το δραματικό ερώτημα που απευθύνουν, καθώς «δεν έχει εξασφαλίσει δικαίωμα σύνταξης -του λείπουν τουλάχιστον 300 ένσημα, και ένα επίδομα πρόνοιας, περίπου 300 ευρώ “φιλανθρωπίας” που δικαιούται δεν έχει ακόμα εκδοθεί. Τα όποια κέντρα, στέγες και ιδρύματα που φιλοξενούν (με το αζημίωτο) αντίστοιχες περιπτώσεις αναξιοπαθούντων και μη αυτοεξυπηρετούμενων συνανθρώπων μας, ξεκινούν τον μηνιάτικο “τιμοκατάλογο” από τα 700 ευρώ».

Και, καθώς οι συμπαραστάτες και το οικογενειακό του περιβάλλον δηλώνουν άνεργοι, αναζητούν εναγωνίως μία λύση έστω προσωρινής στέγασης, μέχρι να καταφέρουν να βρουν μια μακροπρόθεσμη λύση για τις καλύτερες συνθήκες φροντίδας του. Και κοινοποιούν έναν λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς, όπου συγκεντρώνουν χρήματα για αυτόν τον σκοπό: IBAN: GR12 0171 0460 0060 4612 7402 576, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.