Τζήμερου εξυπνακισμοί

thanos-tzimeros.jpg

Θάνος Τζήμερος ΕUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Ηλίθιοι που απευθύνονται σε ηλίθιους. Το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων είναι 123,5%!» αναφέρει η "Δημιουργία Ξανά" του Θάνου Τζήμερου και μας χαρακτηρίζει «Εφημερίδα των Ασύντακτων και άσχετων με την αριθμητική Β' Δημοτικού». Αφορμή η δημοσκόπηση της Prorata στο χθεσινό μας φύλλο. Το «κόμμα» όμως του ανεκδιήγητου κ. Τζήμερου θα πρέπει να μάθει να διαβάζει λίγο προσεκτικότερα τις εφημερίδες και με λιγότερη προκατάληψη.

Ρητά στο πρώτο γράφημα της έρευνας αναφέρεται η διαφορά ανάμεσα στην «πρόθεση ψήφου» και στην «δυνητική εκλογική επιρροή»: «Σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική καταγραφής της πρόθεσης ψήφου, η ProRata καταγράφει τις ατομικές απαντήσεις για την πιθανότητα ψήφου για καθένα κόμμα και υπολογίζει τα ποσοστά δυνητικής εκλογικής επιρροής κάθε κόμματος, αθροίζοντας τα ποσοστά εκείνων που έχουν δηλώσει ως ίση ή μεγαλύτερη του 50% την πιθανότητα να επιλέξουν κάθε κόμμα. Συνεπώς το άθροισμα των ποσοστών δυνητικής εκλογικής επιρροής όλων των κομμάτων στον τελικό πίνακα είναι μεγαλύτερο του 100%, γιατί πολλοί επιλέγουν να δηλώσουν ως ίση ή μεγαλύτερη του 50% την πιθανότητα να ψηφίσουν δύο ή περισσότερα κόμματα». 

Οι εξυπνακισμοί, οι ατάκες, η κουτοπονηριά και φυσικά οι νεοφιλελεύθερες εμμονές θολώνουν τη ματιά και οδηγούν σε δηλώσεις και αναρτήσεις, απάντηση στις οποίες θα μπορούσε να είναι απλώς το ρητό «Μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας». Όταν φυσικά υφίσταται διάνοια!