Τρέλα, μέχρι και ο Σταύρος Θεοδωράκης εναντίον της Μποφίλιου

theodorakis-630.jpg

ΕUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Την Νατάσσα Μποφίλιου βρήκε για να κάνει παιχνίδι ο Σταύρος Θεοδωράκης κατηγορώντας την όχι μόνο για τη συνέντευξή της στην «Εφ.Συν.» αλλά και για συναυλίες που έκανε παλιά. 

Ξεχνάει πως την εποχή που η Νατάσσα έκανε συναυλίες κι έτρεχε σε εκδηλώσεις συμπαράστασης (όπως αυτή για την Ηριάννα τώρα), ο ίδιος χαριεντιζότανε στην εκπομπή του με τους φασίστες πίνοντας τσάι με κούπα της Χρυσής Αυγής. Η άλλη αγωνιζόταν, αυτός ξέπλενε

Τώρα ανακάλυψε ξαφνικά τις μέρες του φωτός ο Σταύρος Θεοδωράκης. Μήπως πάρει και αυτός λίγο από τη λάμψη της Νατάσσας γιατί έχει αρχίζει και ξεθωριάζει. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση με την τελευταία φράση του να δηλώνει μία, χωρίς να το καταλαβαίνει ο ίδιος, τάση αυτοκριτικής. 

Το ‘14 γέμισαν τα κανάλια, οι εφημερίδες και το διαδίκτυο με τραγουδιστές και ηθοποιούς που έλεγαν «έλα Τσίπρα να μας σώσεις». Κάποιοι προσδοκούσαν βέβαια τη δική τους σωτηρία αλλά αυτό μάλλον επιβαρύνει τη θέση τους παρά τους αθωώνει. Εμείς πηγαίναμε στις συναυλίες ή στα θέατρα και αυτοί μας πουλούσαν πακέτο στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Όσο περισσότερος κόσμος χειροκροτούσε τόσο μεγαλύτερος ήταν ο τίτλος στα ΜΜΕ.
Η ιστορία συνεχίστηκε και το ’15. Το ’16 ξεθύμανε. Οι μισοί ζήτησαν συγγνώμη και οι άλλοι μισοί μίλησαν για παρεξήγηση. Το καμίνι της «επανάστασης» όμως δεν έσβησε. Μετά τη διάψευση από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το επόμενο βήμα είναι να θέλεις να ανέβεις στο βουνό για να πολεμήσεις την Ευρώπη των τραπεζών (μια αριστερή εκδοχή, δηλαδή, της ατζέντας ψεκασμένων). Όλα αυτά βέβαια ειπωμένα τις μέρες της πρεμιέρας σου σε μια από τις μεγαλύτερες σκηνές των Αθηνών (και όχι των βουνών). Χωρίς να σκέφτεσαι καθόλου τις ευθύνες σου για όλους αυτούς που σε ακολουθούν. Γιατί οι καλλιτέχνες ξέρουν ότι οι θαυμαστές είναι πολλές φορές σαν τα μικρά παιδιά. Πιστεύουν τους έρωτες που τους τραγουδάνε και παίρνουν στα σοβαρά τις αντισυστημικές τους φανφάρες. Αφού ισχύει ότι «έρχονται οι μέρες του φωτός και μια εποχή τελειώνει», γιατί να μην ισχύει ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια δικτατορία»; Έτσι κάπως η κοινωνία δεν μπορεί να βγει από την περιδίνηση και η Ελλάδα παραμένει μια χώρα ζαλισμένη.