Τρεις μήνες παράταση στην υποβολή «πόθεν έσχες»

vouli-psifos.jpg

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Επεκτάθηκε στους τρεις μήνες η προθεσμία για τους υπόχρεους σε υποβολή «πόθεν έσχες» με ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέας παράτασης, όπως φάνηκε τουλάχιστον από τις δηλώσεις που έκανε χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. Η σχετική τροπολογία (κατατέθηκε χθες) προβλέπει ότι η συγκεκριμένη προθεσμία λήγει στις 13 Απριλίου.

Δικαστές και καναλάρχες

Ο Δημ. Παπαγγελόπουλος μιλώντας σε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής κατέδειξε τη βούληση της κυβέρνησης να υποχρεώσει τους δικαστές και τους καναλάρχες που προσέφυγαν στο ΣτΕ να ανταποκριθούν -όπως και οι έτεροι υπόχρεοι- στην υποβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Ο αναπληρωτής υπουργός εξήγησε πως η νέα ημερομηνία δόθηκε εξαιτίας των προσφυγών των δικαστικών και των καναλαρχών στο ΣτΕ και άφησε να εννοηθεί πως η κυβέρνηση θα επεκτείνει περαιτέρω την προθεσμία εάν χρειαστεί, δηλαδή μέχρι την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Πιθανολογούμε ότι μέσα σ΄ αυτούς τους τρεις μήνες θα έχει εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ, οπότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει αναλόγως» είπε ο αναπληρωτής υπουργός, επισημαίνοντας τη «δυστοκία» που, όπως είπε, παρατηρείται πολλές φορές στην καθαρογραφή των δικαστικών αποφάσεων.

«Βάλαμε προθεσμία μέχρι τις 13 Απριλίου, γιατί είναι το Πάσχα τότε και θέλω να πιστεύω πως δεν θα χρειαστεί άλλη παράταση» πρόσθεσε, ενώ στη συνέχεια καταφέρθηκε εναντίον των δικαστικών, λέγοντας πως «δεν θέλω να κριτικάρω τις προσφυγές, αλλά οι δικαστές επικαλούνται θέματα ασφαλείας, ενώ οι δικές τους δηλώσεις δεν αναρτώνται στο διαδίκτυο όπως των πολιτικών προσώπων…».

Επιφυλακτικοί για την ψήφιση της τροπολογίας που δίνει τη νέα παράταση εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, όπως άλλωστε και της Χ.Α. και του ΚΚΕ.