Τραυματίστηκε διαφεύγοντας

diakinites_metanaston.jpg

Διακινητές μεταναστών AP PHOTO/ PETROS GIANNAKOURIS (ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟΥ)

Απάντηση και συνάμα εξηγήσεις για τις συνθήκες τραυματισμού του 40χρονου Ουκρανού διακινητή, που νοσηλεύτηκε με σπασμένα πλευρά και ρήξη θώρακα στο Νοσοκομείο της Χίου αμέσως μετά τη σύλληψή του στη νησίδα Βάτος, έδωσε το λιμεναρχείο.

Επικαλούμενη και σχετικό βίντεο, ανώτερη αξιωματικός του λιμεναρχείου εξήγησε ότι ο τραυματισμός επήλθε κατά την προσπάθεια διαφυγής του Ουκρανού.

«Το σκάφος είχε προσαράξει σε βραχώδη ακτή και όταν το περιπολικό της Ελληνικής Ακτοφυλακής πλησίασε, τότε αυτός πήδησε από την πλώρη του σκάφους προς την ακτή και προφανώς εκεί τραυματίστηκε», σημείωσε, αποδίδοντας σε αυτό το γεγονός και την απουσία εκδορών που θα υπήρχαν στο σώμα του τραυματία αν το περιστατικό είχε συμβεί στη στεριά.

Επιπλέον, δε, και στην ιατρική γνωμάτευση η μόνη εκδορά που αναφέρεται είναι στη λαγόνα, λίγο κάτω από τα πλευρά. Μάλιστα, όπως εξήγησε, ο κρατούμενος αρχικά δεν έδειχνε να πονάει ή να υποφέρει και έτσι η διαδικασία σύλληψης προχωρούσε κανονικά, μέχρις ότου ο ίδιος να δείξει ότι πονάει, οπότε του προτάθηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε η σοβαρότητα των τραυμάτων του.

Οπως μάλιστα σημείωσε, η ίδια φρόντισε να διερευνήσει κάθε πιθανή περίπτωση κακοποίησης του κρατουμένου, χωρίς να διαπιστώσει κάποιο κενό ή αντίφαση μεταξύ των περιστατικών όπως περιγράφονται στις σχετικές αναφορές των μελών του πληρώματος που συνέλαβαν τους δράστες.