Θρίαμβος του Χάρι Πότερ

Αφού αφόπλισε τους κριτικούς, που τη λάτρεψαν, κι αφού γνώρισε κοσμοσυρροή η διπλή θεατρική παράσταση «Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί», η πρώτη που γέννησε ο μάγος ήρωας της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, έγραψε το βράδυ της Κυριακής ιστορία και στα βρετανικά θεατρικά βραβεία Olivier. Κέρδισε εννέα (εφτά ήταν το προηγούμενο ρεκόρ) και ετοιμάζεται για καριέρα στο Μπρόντγουεϊ: έργου, σκηνοθεσίας, α’ ανδρικού ρόλου (ο Τζέιμι Πάρκερ, που νίκησε τον Ιαν ΜακΚέλεν), β’ γυναικείου ρόλου και πάει λέγοντας.

Β.Γεωργ.

Εφυγε από το Spotify

Spotify

Από τη στιγμή που ο Jay Z ίδρυσε το Tidal, τη δική του πλατφόρμα ψηφιακής μουσικής, ήταν βέβαιο πως ήθελε να «χτυπήσει» τον μεγάλο του αντίπαλο, το Spotify. Πλέον, η κόντρα κορυφώνεται. Μόλις χθες ο διάσημος μουσικός και επιχειρηματίας ανακοίνωσε ότι αποσύρει εννέα από τα 12 άλμπουμ του από το Spotify -αφήνει μόνο τα τρία πρώτα- ακολουθώντας έτσι το παράδειγμα των Τέιλορ Σουίφτ, Αντέλ, Prince αλλά και της συζύγου του Μπιγιονσέ. Από τη μεριά του το Spotify αρκέστηκε σε μια λιτή δήλωση: «Ορισμένες κυκλοφορίες του Jay Z απομακρύνθηκαν έπειτα από αίτημα του καλλιτέχνη».

Μ.Κ.

Το «word» έγινε «world»

Χαμός έγινε χθες στο διαδίκτυο -και όχι μόνο- με τη φωτογραφία της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου πλάι στον μαρμάρινο κύβο, στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, όπου υπήρχε η λάθος πινακίδα Word Ηeritage Site, αντί για «World». Με ανακοίνωσή της η υπουργός χαρακτηρίζει υπέρμετρα τα σχόλια και τις αντιδράσεις για ένα λάθος τέτοιου τύπου που συνήθως αποδίδεται στον «δαίμονα του τυπογραφείου». Και καταλήγει: «Φυσικά η επισήμανση του λάθους ήταν καθόλα θεμιτή αλλά και χρήσιμη. Αφού από τα πολυπληθή δημοσιεύματα ακόμα περισσότεροι έμαθαν την ανακήρυξη του χώρου των Φιλίππων ως μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς».

ΠΑ.Σ.