«Θέλω ένα υπουργείο που το ξέρω»

kouroublis-ygeias.jpg

Την παραμονή του στο υπουργείο Υγείας | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Θέλω ένα υπουργείο που ξέρω για τι πράγμα μιλάω, για τι πράγμα δουλεύω, δήλωσε ο Π. Κουρουμπλής, αναφερόμενος σε ενδεχόμενη εκ νέου υπουργοποίησή του.

Ο πρώην υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Είναι ένα υπουργείο που το ξέρω, δεν θέλω να πάω κάπου που θα με ορίζουν οι σύμβουλοι. Ξέρω για τι πράγμα μιλάω, για τι πράγμα δουλεύω, τι σχεδιασμό κάνω, έχω άποψη ακόμα και σε αυτό που θα μου πουν οι διπλανοί είτε είναι υπηρεσιακοί είτε είναι θεσμικοί».

«Δεν μπορώ να είμαι επί παντός επιστητού ικανός να παράξω αυτό που πρέπει να παράξω. Και ο κόσμος έχει χάσει και την υπομονή του... Και είμαι και ένας άνθρωπος που στο χαρακτήρα μου δεν μου πάει δηλαδή να γίνω υπουργός απλώς για να είμαι υπουργός ή να κάνω τον υπουργό» πρόσθεσε.

Υπεραμύνθηκε, ακόμη, της θητείας του στο υπουργείο Υγείας, λέγοντας ότι «δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να υπάρξει μια προσπάθεια για να περιοριστούν οι καθυστερήσεις, οι παλινωδίες, τα λάθη -δεν ξέρω αν μπορούν να εξαφανιστούν αλλά πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο».