Τέσσερις γάμοι και πέντε κηδείες

panousis.jpg

Ο Γιάννης Πανούσης «Φτάσαμε στη μια βδομάδα κιόλας και πόσο να αντέξω ο άμοιρος; Πρώην υπουργός Προστασίας είμαι. Δεν είμαι ο Ζορζ Σιμενόν. »

Προδημοσίευση βιβλίου Γ. Πανούση

«Αυτό το βιβλίο ξεκίνησε να γραφτεί σαν “ένας γάμος και καμιά κηδεία” ή “πέντε γάμοι και πέντε κηδείες”, γιατί γράφω πια ολημερίς κι ολονυχτίς επειδή βρήκα δουλειά στις εφημερίδες αφού -όπως βλέπετε- γράφω του σκοτωμού, που θέλουν να με σκοτώσουν δηλαδή στο γράψιμο.

Αυτό είναι το σατανικό και καταχθόνιο σχέδιό τους. Να πέσω κάτω από το γράψιμο. Το άρχισα εγώ λίγο κι αυτοί το συνέχισαν επί δέκα. Ελεος!

Φτάσαμε στη μια βδομάδα κιόλας και πόσο να αντέξω ο άμοιρος; Πρώην υπουργός Προστασίας είμαι. Δεν είμαι ο Ζορζ Σιμενόν. Αν και τον ξεπερνάω μεταξύ μας.

Αν και πάλι οι του ΣΥΡΙΖΑ με ξεπερνάνε κατά πολύ. Πάρα πολύ. Είναι ικανοί να γράψουν προκήρυξη και να μη χωράει να τη δημοσιεύσει κυριακάτικη εφημερίδα.

Πάντα έλεγα ότι θα γίνει μπεστ σέλερ και πριν κυκλοφορήσει από όλες τις κυριακάτικες -γιατί θα κυκλοφορήσει σε όλες- για να σπάσουμε το ρεκόρ.

Μας βοηθάει επίσης ότι δεν είχαμε κανέναν με σιντί που χάθηκε αυτήν τη βδομάδα, καμιά μορφή του κινηματογράφου ή του τραγουδιού, και παίζουμε μόνοι μας στην κυριακάτικη αγορά.

Θα πω κάτι πρωτότυπο όμως. Σιγά λοιπόν μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ. Σ’ αυτόν τον αγώνα έχω απέναντί μου το κράτος και το παρακράτος. Αν και ποτέ δεν ανακάλυψα πώς υπάρχει κράτος αφού δεν υπάρχει παρακράτος.

Εδώ όμως δεν υπάρχουν κασέτες που έχουν καταργηθεί εδώ και τριάντα χρόνια και πώς υπάρχουν τώρα; Τι τα ήθελα τα αστυνομικά εγώ να σπάζω το κεφάλι μου με αυτά;

Πράγματι, αφήνω αιχμές για το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα. Μάλλον η Μέρκελ θα κάνει το έγκλημα. Προσοχή να μην προδώσετε τον φόνο.

Καλή ανάγνωση».

Διακοπή ρεύματος σε 700.000!

Σκοτάδι- γη

Ενα σπάνιο φαινόμενο θα συμβεί απόψε στον ουρανό της Ελλάδας. Θα γίνει διακοπή ρεύματος σε 700.000 καταναλωτές της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να γίνει ένα εκπληκτικό θέαμα που δεν έχει παρουσιαστεί στον κόσμο.

Οι διακοπές γίνονταν μέχρι τώρα 2.000 κάθε μέρα, όμως τώρα θα επιταχυνθεί πάρα πολύ ο ρυθμός και μπορεί να φτάσει και μέχρι τις εφτακόσιες χιλιάδες διακοπές σε μία βραδιά. Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να δούμε για πρώτη φορά την Ελλάδα σχεδόν όλη σβηστή.

Οι διακοπές δεν γίνονταν παλιότερα γιατί πέρασαν οι εκλογές και δεν μας ενδιαφέρει -και δικαιολογημένα- το πράγμα γιατί είναι όλοι μπαταχτσήδες του κερατά.

Πάντως καλού-κακού δεν θα γίνουν διακοπές στα γραφεία των πολιτικών κομμάτων, θα προσεχτεί πολύ αυτό γιατί μπορεί να τους κακοφανεί.

Θα υπάρχει γενικά πολύς ρομαντισμός όλο το βράδυ, αλλά όχι ρευματισμός.

Ερχονται επίσης από τον πλανήτη Γη. Για να δουν το μεγαλειώδες φαινόμενο των εκατοντάδων χιλιάδων διακοπών.

Οπενινγκ στο καλοριφέρ

Μην κάνετε έτσι για το άγχος. Ολοι έχουμε άγχος. Ακόμα και το άγχος έχει άγχος για το άγχος.

Ευτυχώς που δεν δεν έπιασα το μοναδικό Τζόκερ γιατί θα ‘κανα 148 χρόνια να το εισπράξω βδομάδα βδομάδα με τα κάπιταλ κοντρόλ. Ελπίζω να το αποφύγω και την Κυριακή.

Πληρώνομαι πολύ αραιά στη δουλειά μου. Εχω πληρωθεί μόνο μία φορά, ενώ στο ίδιο διάστημα έχω πιάσει δύο φορές το Τζόκερ.

Κάθε μέρα, επί 6 μήνες, κάνω τσεκ ιν στον λογαριασμό μου στην τράπεζα και δεν έχουν βάλει ακόμα τη μισθοδοσία μου.

Ευτυχώς που κάνει ζέστη ακόμα και δεν έχω κάνει όπενινγκ στο καλοριφέρ.

Υπάρχουν και οι μακροχρόνια εργαζόμενοι. Πάνω από τρεις μέρες.

Εδώ δώσει 5.000 περισσότερες συνεντεύξεις από τον Κλούνεϊ. Για δουλειά.

Το πρόγραμμα χειμερινών διακοπών:

Ιανουάριος: κινητό, σταθερό, φως, νερό.

Φεβρουάριος: τζάκι, μαγκάλι, πέλετ.

Μάρτιος: Σιβηρία (όχι ταξίδι, το σπίτι από το κρύο).

Απρίλιος: σουβλάκια, Wifi.

facebook.com/louketo