Τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα από τη «λίστα Μπόργιανς»

euromoney.jpg

Από την επίμαχη λίστα έχει ταυτοποιηθεί η συντριπτική πλειονότητα των 10.500 καταθετών

Απόλυτη προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης, σε ουσιαστικό αλλά και σε επικοινωνιακό επίπεδο, φαίνεται ότι αποτελεί η πάταξη των σοβαρών οικονομικών εγκλημάτων με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι ήδη ορατά μέσω της «λίστας Μπόργιανς».

Από τη λίστα -περιλαμβάνει περίπου 10.500 Έλληνες καταθέτες σε ελβετική τράπεζα- επελέγησαν τα πρώτα 30 ονόματα με τις μεγαλύτερες καταθέσεις.

Τους εστάλη πρόσκληση για να προσέλθουν στις φορολογικές και δικαστικές αρχές προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων και σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, από τους 30 πρώτους που εκλήθησαν οι 14 εμφανίστηκαν και δήλωσαν ότι πρόκειται να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις εισοδήματος και να καταβάλλουν το φόρο που αναλογεί.

Άλλοι 9 καταθέτες, εμφανίστηκαν στην εφορία και υποστήριξαν ότι μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά. Οι υπόλοιποι 7 δεν εμφανίστηκαν στις αρχές και πρόκειται σύντομα να κινηθούν εναντίον τους διοικητικές και ποινικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς θα προχωρήσουν άμεσα στην αποστολή και δεύτερου πακέτου κλήσεων, καθώς από την επίμαχη λίστα έχει ταυτοποιηθεί η συντριπτική πλειονότητα των 10.500 καταθετών, φυσικών και νομικών προσώπων.  

Το efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της ελεύθερης έκφρασης, δεν δημοσιεύει όμως σχόλια υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Έτσι, επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να μην δημοσιεύει ανάλογα σχόλια.
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.