Συνεχίζονται οι προβολές στην ταράτσα του bios

farenait.jpg

Fahrenheit 451 Ο Oskar Werner και η Julie Christie στο Fahrenheit 451 του François Truffaut (1966)

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά φιλοξενείται στην ταράτσα του bios το project «Sssh! Silent Movies» με μια σειρά από προβολές και μουσική.

Οι σεζλόνγκ είτε έτοιμες για τους θεατές, που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κλασικές ταινίες, noir αισθηκτικής (από το 1927 μέχρι το 1997) κάτω από τον αττικό ουρανό.

Την Τετάρτη θα προβληθεί η ταινία Fahrenheit 451 του François Truffaut, που είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ray Brandbury με τους Julie Christie και Oskar Werner, στο πλαίσιο της ενότητα «How Soon is now? Fantastic Planet».

Το φιλμ αναφέρεται σε μια δυστοπική εποχή, στο μέλλον, όπου τα βιβλία είναι απαγορευμένα. Ομάδες πυροδοτών μπαίνουν σε σπίτια όπου υπάρχουν βιβλιοθήκες , ύστερα από καταγγελίες και τα καίνε. Ο τίτλος του βιβλίου αναφέρεται στην θερμοκρασία (της κλίμακας Φαρενάιτ) αυτανάφλεξης του χαρτιού.
 
Ο Guy Montag είναι πυροσβέστης και ζει σε μία μοναχική, απομονωμένη κοινωνία όπου τα βιβλία έχουν εξοριστεί από την κυβέρνηση που φοβάται την ελεύθερη, ανεξάρτητη σκέψη. Καθήκον των πυρονόμων είναι να καίνε όλα τα βιβλία που υπάρχουν.

Οι πολίτες ενημερώνονται από κυβερνητικές τεράστιες οθόνες. Όταν ο Montag γνωρίζει και στη συνέχεια ερωτεύεται την βιβλιοφάγο Clarisse, αρχίζει να διαβάζει τα κατασχεθέντα βιβλία και να αμφισβητεί τις προθέσεις της κυβέρνησης για την οποία εργάζεται.