Στον αέρα...

stavros_kontonis.jpg

Ο Κοντονής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για επανέναρξη του πρωταθλήματος αυτό το τριήμερο χωρίς να έχει πάρει οριστική απόφαση

Δεν είναι σίγουρο ότι θα ξαναρχίσει το Σαββατοκύριακο το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, παρά τις αντίθετες πληροφορίες που υπάρχουν. Πιθανότατα ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής θα ζητήσει την άποψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μετά τη χθεσινή αιφνιδιαστική συνάντηση που είχε ο υφυπουργός με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Γιάννη Αλαφούζο.

Τους κάλεσε στο γραφείο του και τους ζήτησε να ηρεμήσουν μετά απ’ όσα έγιναν μεταξύ τους στο επεισοδιακό διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας πριν από μία εβδομάδα.

Και οι δύο δεσμεύτηκαν πως θα ρίξουν τους τόνους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και θα αποφύγουν ανακοινώσεις, χαρτοπόλεμους, διαμαρτυρίες και τσαμπουκάδες.

Παράλληλα υποσχέθηκαν ότι θα λύνουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί όσο πιο ομαλά γίνεται η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος.

Ο Κοντονής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για επανέναρξη του πρωταθλήματος αυτό το τριήμερο χωρίς να έχει πάρει οριστική απόφαση. Σήμερα θα γίνει μία ακόμα συνάντηση με τον πρόεδρο της Λίγκας, Γιώργο Μποροβήλο, με τον οποίο θα συζητήσουν τις προτάσεις της διοργανώτριας αρχής για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.

Επί δύο ώρες, Κοντονής, Μαρινάκης και Αλαφούζος συζητούσαν για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να καταπολεμηθεί η οπαδική βία και ουσιαστικά οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν (για δεύτερη φορά σε διάστημα δύο ημερών!) να μην επαναλάβουν όσα έγιναν στο Δ.Σ. της Λίγκας την προπερασμένη Τρίτη.

Να σημειωθεί ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως διαρρέει από την πλευρά του Ολυμπιακού, επέμεινε κυρίως στο θέμα του ιδιώνυμου, όπως επίσης και στην εναρμόνιση του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ με το πειθαρχικό δίκαιο της UEFA.

Από την πλευρά της, η «πράσινη» ΠΑΕ δεν άφησε να διαρρεύσει οποιαδήποτε λεπτομέρεια από τη συνάντηση. Αφού λοιπόν ο Κοντονής έκανε συστάσεις γνωστοποιώντας τις προθέσεις του, ότι δηλαδή δεν θα ανεχθεί ξανά τέτοιου είδους συμπεριφορές, δήλωσε: «Αναλυτικά συζητήθηκαν τα προβλήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η βούληση όλων είναι ότι θα πρέπει να καταβληθεί μια εργώδης προσπάθεια για να εμπεδωθεί κλίμα ασφάλειας και νομιμότητα στους αγωνιστικούς χώρους. Προς τούτο συμφώνησαν σε ένα πλέγμα μέτρων».

Οσο για τον Αλαφούζο και τον Μαρινάκη;

Υστερα από την κουβέντα έφυγαν από την πίσω πόρτα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, χωρίς να τους πάρει χαμπάρι κανείς, αποφεύγοντας τους δημοσιογράφους και τις δημόσιες τοποθετήσεις.

Οπως και να ’χει το μέλλον της Σούπερ Λίγκας φαίνεται ότι θα κριθεί από την εξέλιξη στο ντέρμπι Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, στις 11 Μαρτίου.

Σκέψη και για παιχνιδια κεκλεισμένων των θυρών

ΙΝΤΙΜΕ

Τη σκέψη να γίνουν όλα τα ματς της Σούπερ Λιγκ το Σαββατοκύριακο κεκλεισμένων των θυρών εξετάζει ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τους Μαρινάκη και Αλαφούζο.

Στην πραγματικότητα δεν θέλει να δείξει ότι υποκύπτει χωρίς αντίσταση στις πιέσεις των ΠΑΕ για επανέναρξη των αγώνων και ψάχνει τρόπους για να κρατήσει όσο γίνεται πιο «σκληρή» γραμμή.

Είναι βέβαια αμφίβολο αν θα μπορέσει να πατήσει στο γράμμα κάποιου κανονισμού για να προχωρήσει σε τέτοιο μέτρο. Πάντως στην περίπτωση αυτή δημιουργείται πρόβλημα με όλες τις ομάδες, δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός είναι τιμωρημένος να παίξει χωρίς θεατές με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και επομένως όλοι οι αντίπαλοί του θα θεωρήσουν εαυτούς «ριγμένους».