«Ξεχώρισε» στα βραβεία Spirit η ταινία «Birdman»

birdman-spirit.jpg

Το cast της ταινίας «Birdman» Reuters / Adrees Latif

Η ταινία «Birdman» κατέκτησε την ύψιστη τιμητική διάκριση στα ανεξάρτητα βραβεία Spirit, που απονεμήθηκαν το Σάββατο, μια ημέρα πριν από τη μεγάλη νύχτα της παγκόσμιας βιομηχανίας του θεάματος, την απονομή των Oscars που θα γίνει στο Χόλιγουντ.

Η ταινία του Αλεχάντρο Γκονζάλεζ Ιναρίτου που έχει προταθεί για εννέα Oscars, κέρδισε τρία ανεξάρτητα βραβεία Spirit, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου της καλύτερης ταινίας και του βραβείου για τον πρώτο ανδρικό ρόλο που κέρδισε η ερμηνεία του ηθοποιού Μάικλ Κίτον.

Η ταινία «Whiplash», κέρδισε δύο βραβεία, ενώ το πολιτικό δράμα «Selma», έφυγε από τα ανεξάρτητα βραβεία… με άδεια χέρια.

Η ταινία «Boyhood», που έχει προταθεί για έξι υποψηφιότητες στα Oscars, κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και του καλύτερου δεύτερου γυναικείου ρόλου για την Πατρίσια Αρκέ.

Τον τίτλο της καλύτερης ηθοποιού κατέκτησε η Τζούλιαν Μουρ, για την ενσάρκωση του ρόλου μιας γυναίκας που πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ στην ταινία «Still Alice».