Προχωρή-ΣτΕ στην επιλογή διευθυντών

ypourgeio-paideias.jpg

Υπουργείο Παιδείας EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ξεκινά σε λίγες ημέρες η διαδικασία για την επιλογή των νέων διευθυντών σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας.

Μετά την ανατροπή που έφερε η απόφαση του ΣτΕ, η οποία έκρινε αντισυνταγματικό το ισχύον σύστημα, το υπουργείο Παιδείας ετοίμασε το νέο σχέδιο και εντός των ημερών καταθέτει στη Βουλή τις σχετικές διατάξεις προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία καθώς η θητεία των νυν διευθυντών λήγει στα τέλη Ιουνίου.

Ηδη, αυτές τις ημέρες καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να φροντίσουν για την ενημέρωση των υπηρεσιακών τους φακέλων με όποια τεκμήρια δεν έχουν ήδη καταθέσει. Υπενθυμίζεται πως το πλαίσιο επιλογής στηρίζεται σε τρεις πυλώνες μοριοδότησης για τους/τις υποψήφιους/ες:

►α) Επιστημονική-παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτιση (πτυχία, μεταπτυχιακές σπουδές, επιμορφώσεις κ.ά.).

►β) Υπηρεσιακή κατάσταση, καθοδηγητική και διοικητική εμπειρία (διδακτική υπηρεσία κ.ά.).

►γ) Συνέντευξη ενώπιον του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου Επιλογής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για σχολεία αρμοδιότητάς της όπου υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, «Στον πυλώνα “Υπηρεσιακή κατάσταση, καθοδηγητική και διοικητική εμπειρία” θα προσμετράται και αυτόνομο διδακτικό έργο σε ΑΕΙ. Ως εκ τούτου, οι ενδιαφερόμενοι που έχουν το προσόν αυτό καλούνται να μεριμνήσουν για την έγκαιρη εξασφάλιση σχετικής βεβαίωσης».