Πέντε λόγοι που μας αρέσει η «Ελληνοφρένεια»

elinofrenia.jpg

Ο απρόβλεπτος, τηλεοπτικός τσολιάς

1) Γιατί σαν τον Αποστόλη στα τηλέφωνα δεν υπάρχει και δύσκολα θα βρεθεί άλλος. Συνεχίζει επάξια στα χνάρια των Κακών Παιδιών, αν θυμάστε. Βέβαια, η «Ελληνοφρένεια» έχει περιορίσει αρκετά τις τηλεφωνικές φάρσες το τελευταίο διάστημα, καιρός να επαναδραστηριοποιηθεί στο σπορ.

2) Γιατί στέκονται πάντοτε απέναντι στην εξουσία, όπως πρέπει να κάνει κάθε σατιρική εκπομπή. Η σάτιρα είναι υπέρ αδυνάτου.

3) Γιατί η ιδέα της εκπομπής (Θύμιος Καλαμούκης στην... πρόζα, Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης στο... τραγούδι) είναι μοναδική και δεν αντιγράφεται.

4) Γιατί η εκπομπή έχει εξαιρετικά υψηλή ακροαματικότητα και είναι ωραίο -από πολιτικής άποψης- μια τέτοια εκπομπή να ακούγεται από τόσο πολύ κόσμο. Ειδικά όταν φιλοξενεί στο βήμα της τα κινήματα. Είναι δύσκολο να βρίσκεσαι εντός συστήματος αλλά να σε σέβονται πλήρως εκείνοι που βρίσκονται εκτός.

5) Γιατί ευτυχώς δεν μοιάζει στην τηλεοπτική «Ελληνοφρένεια».

 

Εντεχνο ραδιόφωνο

Τι σημαίνει όμως «έντεχνο» ραδιόφωνο; Στην πραγματικότητα τίποτε. Για να το κάνουμε λίγο πιο εύκολο, λέμε πως είναι το ραδιόφωνο εκείνο που παίζει το καλό -ας πούμε- ελληνικό τραγούδι. Τέσσερις είναι οι ραδιοσταθμοί στην Αττική που παίζουν το συγκεκριμένο ρεπερτόριο. Ο «Μελωδία 99.2», ο «Δίεση 101.3», ο «Μέντα 88» και το «Δεύτερο Πρόγραμμα». Οχι και λίγοι, έτσι; Κι έρχεται κι ένα πέμπτο ραδιόφωνο στο στιλ αυτό, το «Ελληνικός 93.2» των Νίκου Χατζηνικολάου και Ανδρέα Κουρή. Θα εκπέμψει τις επόμενες εβδομάδες και, όπως μαθαίνουμε, ψάχνεται με ανθρώπους που βρίσκονται σε άλλα ραδιόφωνα, ακόμα και ευθέως ανταγωνιστικά. Ενα όνομα που θα κάνει εκπομπή εκεί το ξέρουμε ήδη (κρατηθείτε): Γιώργος Λιάνης. Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος μπορεί να σας το επιβεβαιώσει.

 

Στη γιορτή του radiofonou

Υπάρχει ένα web radio που κάνει καλή δουλειά, όχι μόνο στα διαδικτυακά ερτζιανά, αλλά κι εκτός αυτών. Το toradiofono.gr. Συντονιστείτε στο site του, αλλά σημειώστε και μια μεγάλη συναυλία που διοργανώνει την επόμενη Πέμπτη, 26 Μαρτίου, στο «Βοτανικός Live Stage». Μαζεύει πολλούς Ελληνες καλλιτέχνες, τραγουδιστές και τραγουδοποιούς και τους βάζει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης να ερμηνεύουν μελοποιημένους στίχους. «Αυτή η συναυλία είναι και μία γιορτή για μας» λέει στο «τετΡΑΔΙΟ» η Ολγα Λασκαράτου, μία εκ των συντελεστών του toradiofono.gr. Συμπληρώνουν δύο χρόνια στον αέρα. «Γιορτή και χαρά όταν μπορεί ένα τέτοιο αυτοδιαχειριζόμενο μέσο να συνεχίζει να υπάρχει με ελάχιστους πόρους για την αυτοσυντήρησή του και μόνο». Θα τα πούμε αναλυτικά μέσα από την «Εφ.Συν.» τις επόμενες ημέρες, μιλήσαμε άλλωστε και με κάποιους από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν. Εσείς προς το παρόν «save the date» και σπεύσατε για το εισιτήριό σας.