ΠΑΣΟΚ: Δεν θα γίνουμε άλλοθι σε εθνικολαϊκιστικές πολιτικές

dimokratiki-symparataxi.jpg

ΠΑΣΟΚ: Δεν θα γίνουμε άλλοθι σε εθνικολαϊκιστικές πολιτικές Το ΠΑΣΟΚ δηλώνε ότι δεν θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.

Σαφές κατέστησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Με ανακοίνωσή του ανέφερε πως «το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει ποτέ άλλοθι, είτε σε συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές της δεξιάς, είτε σε εθνικολαϊκιστικές, θολές και παρωχημένες δήθεν αριστερές πολιτικές».

Όπως υπογραμμίζει, πιστεύει στον διάλογο, στην εθνική συνεννόηση και στην προγραμματική συνεργασία, αλλά τονίζει πως «η κυβερνητική συνεργασία, για λόγους υψίστης εθνικής ανάγκης, με τη Δεξιά δεν μπορεί να συντηρεί εντυπώσεις ιδεολογικής ταύτισης και πολιτικού αφοπλισμού. Η δημοκρατική παράταξη είχε, έχει και θα έχει διαρκές μέτωπο με τη συντήρηση».

Αξιόπιστη αντιπολίτευση

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει τις διαφορές και τις αντιθέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. και υποστηρίζει πως θα ασκήσει μια αντιπολίτευση αξιόπιστη και προγραμματική, με ουσιαστική κριτική, με τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις, χωρίς ακραίες πολώσεις και δίχως άγονες διχαστικές συγκρούσεις προωθώντας ένα προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

«Η έντονη κριτική μας θα έχει ήθος και σεβασμό προς όλους τους αντιπάλους μας, χωρίς προσωπικές επιθέσεις και πισώπλατα μαχαιρώματα, δίχως τυφλούς φανατισμούς», τονίζει. Όπως αναφέρει, θα τιμήσει την ψήφο και την εμπιστοσύνη των πολιτών, που πίστεψαν και πιστεύουν στη δυναμική και την προοπτική μιας δημοκρατικής, μεταρρυθμιστικής προοδευτικής παράταξης.

«Πρώτο αποφασιστικό βήμα»

Όσον αφορά τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΠΑΣΟΚ με την ανακοίνωσή του αναφέρει πως μαζί με τη ΔΗΜΑΡ και τις  Κινήσεις Πολιτών, «έχουν κάνει το πρώτο και αποφασιστικό ενωτικό βήμα για μια γόνιμη συνάντηση των δυνάμεων της Κεντρο-Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού».

Αναφέρει επίσης πως οι δυνάμεις τους έχουν διαχρονικούς δεσμούς και συμπορεύονται με τα αντίστοιχα Σοσιαλιστικά, Σοσιαλδημοκρατικά, Εργατικά και Δημοκρατικά, Προοδευτικά Κόμματα όλων των χωρών της Ευρώπης και τις θεσμικές εκφράσεις τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Ο τρίτος πόλος και το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ» καταλήγει. «Είμαστε ξανά δυνατοί, είμαστε μια δύναμη κρίσιμη, χρήσιμη και ευρωπαϊκή».