Οταν ξέρεις εκ προοιμίου τι θα ακούσεις...

Στον σχολιασμό της συζήτησης στη Βουλή «έπεσα» το βράδυ της Κυριακής στο Βήμα 99.5 (ακόμα και Βουλή μέσω ραδιοφώνου ακούμε, πιστέψτε με, έχει περισσότερο ενδιαφέρον διότι εστιάζεις στις ομιλίες). Κατά την ώρα της ψηφοφορίας και μετά το πέρας των ομιλιών σχολίαζαν, μεταξύ ραδιοφωνικού τυριού και αχλαδιού, οι Βασίλης Χιώτης, Νότης Παπαδόπουλος και Μπάμπης Παπαπαναγιώτου.

Οι τρεις καμπαλέρος της συχνότητας. Και συμφωνούσαν σε όλα. Μα σε όλα. Δεν παρέκκλιναν ούτε στο ελάχιστο. Βρήκαν, δε, υποτονικό και άνευρο τον Τσίπρα, ήταν η χειρότερή του εμφάνιση, έλεγαν. Αποψή τους φυσικά και στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να είχαν και δίκιο, έτερον εκάτερον. Γνωστοί και οι τρεις για την πολιτική τους ματιά άλλωστε.

Αλλο θέλω να πω όμως: πόσο θετικό είναι για ένα ραδιόφωνο να παρουσιάζεται τόσο μονόμπαντο στα πολιτικά του; Αν του κάνει καλό βρε αδελφέ του ίδιου, πέραν ιδεολογιών και πολιτικών απόψεων; Αν του προσθέτει ακροατές όταν ακούγεται τόσο φανατισμένο και πολιτικά «βαμμένο»;

Και δεν μιλάω για δεοντολογία τα όρια της οποίας είναι δυσδιάκριτα πλέον με όσα συμβαίνουν γύρω μας. Μιλάω, αυστηρά, με εμπορικά κριτήρια: είναι θετικό για έναν ραδιοσταθμό να μην είναι όσο το δυνατόν περισσότερο πλουραλιστικός; Κρίνοντας από τις ακροαματικότητες των ραδιοφώνων που έχουν σαφή και δεδομένο πολιτικό προσανατολισμό, η απάντηση είναι 100% αρνητική.

Αντιθέτως, άλλα, που ισορροπούν και παλατζάρουν στα πολιτικά τους, πάνε πολύ καλύτερα. Ισως να συντονίζεται στη συχνότητά τους περισσότερος κόσμος επειδή δεν γνωρίζει εκ προοιμίου τι θα ακούσει. Ενώ, στο Βήμα 99.5, ξέρεις πως θα κατηγορούν τον Τσίπρα και θα εξυμνούν τον Μητσοτάκη. Καμία έκπληξη. Γιατί να συντονιστείς;

Το Action FΜ σε δράση

Ξεκίνησε το Action FΜ 104.6 του Διονύση Παναγιωτάκη αλλά προς το παρόν δεν το λες ραδιόφωνο έτσι ερασιτεχνικά που στήθηκε - απλώς, μπήκαν κάποιοι στο στούντιο και ξεκίνησαν εκπομπές. Κάποιοι, βέβαια, που γνωρίζουν από ραδιόφωνο, όχι τίποτα τυχαίοι. Το (λειψό και μεταβατικό) πρόγραμμα έχει ως εξής για το πρώτο, αυτό, διάστημα:

● 08.00 - 10.00 Κώστας Λασκαράτος / Κωνσταντίνα Ανάγνου

● 10.00 - 13.00 Κώστας Γιαννακίδης / Νίκος Ζαχαριάδης

● 13.00 - 15.00 Αγγελική Σπανού

● Και κάθε Παρασκευή στις 3 το μεσημέρι η Λίτσα Πισκερά.