Οι πολίτες ελέγχουν την ΕΡΤ

ert.jpg

ΕΡΤ EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πολίτες από όλες τις Περιφέρειες της χώρας μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα Συμβούλια Κοινωνικού Ελέγχου που συγκροτεί η ΕΡΤ με στόχο την αξιολόγηση των υπηρεσιών της και τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών και της λειτουργίας της.

Ο έλεγχος από τους πολίτες μπορεί να γίνει μέσα από την ιστοσελίδα polites.ert.gr. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα και να δηλώσουν συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής μελών των Συμβουλίων Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ, τα οποία και θα συγκροτηθούν από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα Συμβούλια μεταφέρουν στο δ.σ. της ΕΡΤ τις απόψεις τους επί του περιεχομένου του προγράμματος, κάνουν προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και ελέγχουν την τήρηση των προβλεπόμενων προγραμματικών υποχρεώσεων της ΕΡΤ ΑΕ. Όπως αναφέρεται, συμμετέχουν εθελοντικά ακροατές, τηλεθεατές και χρήστες του διαδικτύου, αλλά και θεσμοί και κοινωνικές συλλογικότητες που αποτελούν το αντιπροσωπευτικό κοινό της ΕΡΤ. Κάθε Περιφέρεια της χώρας θα διαθέτει ένα Συμβούλιο, με δημογραφικά κριτήρια που αντιπροσωπεύουν τόσο το κοινό της ΕΡΤ ΑΕ, όσο και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.