Οι επιτόπου

tsipras-soults.jpg

Οι «επιτόπου» σήμερα στη Μυτιλήνη θα είναι οι Σουλτς, Τσίπρας Οι επιτόπου είναι διαχρονικοί και τους έχουμε δει μετέπειτα σε διάφορες καταστροφές | EUROKINISSI

♦ Στο ξεκίνημά του ο Λαζόπουλος υποδυόταν έξοχα έναν σεισμόπληκτο αγρότη, τον οποίο ο ρεπόρτερ ρωτούσε τι τον είχε εντυπωσιάσει περισσότερο. «Οι επιτόπου» απαντούσε. Ηταν ο νομάρχης, ο βουλευτής και ο υπουργός που έφταναν επιτόπου και μετά έφευγαν και άφηναν «επιτόπου» τους σεισμοπαθείς.

♦ Οι επιτόπου είναι διαχρονικοί και τους έχουμε δει μετέπειτα σε διάφορες καταστροφές.

• Οι «επιτόπου» σήμερα στη Μυτιλήνη θα είναι οι Σουλτς, Τσίπρας, Αβραμόπουλος.

• Θα κολυμπήσει στις ακτές ο Σουλτς, θα θαλασσοδαρθεί, θα σκάσει στα βράχια και βέβαια θα διασωθεί μέσα σε επευφημίες.

♦ Σταρ βέβαια της επίσκεψης προβλέπεται να είναι ο επιτόπου επίτροπος Αβραμόπουλος. Πάντα δημοσιοσχεσίτης, θέλει να σταματήσει την τραγωδία με τις δικές του ρηξικέλευθες προτάσεις. Θα προτείνει να πέσει ο φράχτης στον Εβρο, αλλά να μπουν καγκελάκια στη θάλασσα.

♦ Πάντως είναι πολύ άδικες οι κατηγορίες σε Σουλτς, Τσίπρα, Αβραμόπουλο για δήθεν σόου χθες με τους 30 Λουξεμβουργιανούς μετανάστες. Μέχρι και οφσόρ θα τους ιδρύσουν εκεί. Μπράβο Ευρώπη!

Οι 30 είναι τρομερά μεγάλος αριθμός, αν σκεφτεί κανείς ότι σε όλη την Ευρώπη έχει ολοκληρωθεί η επανεγκατάσταση συνολικά 116 προσφύγων.

1. Αντιστοιχούν σε όσους έρχονται ανά λεπτό στην Ελλάδα.

2. Συνολικά 116 άτομα σε 28 χώρες αντιστοιχούν σε 4,2 μετανάστες σε κάθε κράτος. Πρέπει να δημιουργήσουν πλατείες Βικτωρίας αμέσως για να χωρέσουν.

♦ Σε λίγο θα μας πει ο Φίλης πως δεν έχουμε ούτε καν φοροκτονία. Δεν αγγίζει μόνο τους Πόντιους αυτό, αλλά όλους τους πολίτες.

♦ Ευκαιρία ήθελε να εμφανιστεί η Ρεπούση. Αποκάλυψε ότι γράφει τριλογία:

1.Εξοδος Μεσολογγίου

2. Εξοδος Αθηνών- Λαμίας

3. Είσοδος Πάρντο στο δεύτερο ημίχρονο Ολυμπιακού- Ντινάμο Ζάγκρεμπ, δύο γκολ και 2-1! Ετσι, Θρύλε!

♦ Δεν ξέρεις ποια είναι πιο σκληρή: η φορο-καταιγίδα, η ισοδυναμο-καταιγίδα, η προαπαιτουμενο-καταιγίδα ή η αφραγκο-καταιγίδα.

♦ Το 1/3 των καταναλωτών δεν πληρώνει τη ΔΕΗ. Θα κόψουν το ρεύμα και θα αναβοσβήνει η Ελλάδα σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο.

♦ Μετά τη φοροδοτική ικανότητα φαίνεται να εξαντλείται και η ρευματοδοτική ικανότητα των πολιτών. Ακολουθεί η τηλεφωνοδοτική.

♦ Υπάρχουν και πολλοί μπαταχτσήδες. Κάνουν τρελές σπατάλες. Τα φωτάκια στο δέντρο που αναβοσβήνουν είναι 500άρες λάμπες.

♦ Αλλάζουν τα πάντα στο γάλα. Φρέσκο πια είναι όσο διαρκεί ένα Μνημόνιο. Διαρκείας είναι όταν παίρνεις γάλα στον μπέμπη και έχει διάρκεια μέχρι να πάει φαντάρος.

♦ Και άλλη μια διαδήλωση των ΑμεΑ. Δεν θα έχει όμως κανένα αποτέλεσμα πάλι. Διαχρονικά συμβαίνει αυτό γιατί λόγω της κατάστασής τους οι περισσότεροι δεν ψηφίζουν.

♦ Φαβορί δίνουν τώρα το ΚΙΝΟ για τον ΦΠΑ 23%. Θα είναι όμως το Τζόκερ. Θα γίνουν δηλαδή καμιά 50αριά τζακ ποτ, θα το κερδίσει το υπ. Οικονομικών και βρέθηκαν τα ισοδύναμα.

♦ Σουλτς και Μοσκοβισί σε μιάμιση μέρα έδωσαν περισσότερες συνεντεύξεις από όσες έδωσε σε ενάμιση μήνα ο Αλεξιάδης.

♦ Να είσαι μετανάστης, να 'χεις γλιτώσει από τον πόλεμο, να 'χεις γλιτώσει από τη θάλασσα και να πέφτεις σε απεργία των πλοίων στην Ελλάδα! Να μη σου τύχει!

♦ Επειδή όμως οι «επιτόπου» πρέπει να αναχωρήσουν θριαμβευτές από τη Μυτιλήνη, κάτι θα κάνουν για να λήξει η απεργία και οι μετανάστες θα φύγουν για Πειραιά ή Λουξεμβούργο μέσα σε αποθέωση σφυρίζοντας παρατεταμένα τα πλοία. Αβε!