Οι Έλληνες πιστεύουν ότι η Ε.Ε. δεν βοηθά στο προσφυγικό

migrants-sxisto.jpg

Το κέντρο προσφύγων στο Σχιστό Το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Σχιστό | AP Photo/Thanassis Stavrakis

Σχεδόν οι μισοί Έλληνες δεν γνωρίζουν τι σημαίνει η λέξη hot spot. Αυτό προκύπτει από έρευνα κοινής γνώμης του μη κερδοσκοπικού ερευνητικού οργανισμού διαΝΕΟσις, που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Ιανουαρίου σε δείγμα από όλη την Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται στα στοιχεία της έρευνας, η οποία θα δημοσιοποιηθεί ολόκληρη την ερχόμενη Κυριακή, οι 4 στους 10 Έλληνες δεν γνωρίζουν τι είναι «hot spot».

Επίσης, η έρευνα δείχνει ότι οι μισοί Έλληνες πιστεύουν ότι την κύρια ευθύνη για την προσφυγική κρίση έχει η Δύση.

Επίσης, το 92% των Ελλήνων πολιτών πιστεύουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει υποστηρίξει την Ελλάδα στο ζήτημα της υποδοχής των προσφύγων.

Το σημαντικότερο όμως εύρημα είναι ότι το 66% των πολιτών θεωρούν ότι η χώρα μας δεν πρέπει να κλείσει τα σύνορά της στους πρόσφυγες.

Η έρευνα που έχει ως αντικείμενο το πώς βλέπει η ελληνική κοινή γνώμη τις διάφορες πτυχές του προσφυγικού, περιλαμβάνει 21 ερωτήσεις που αφορούν θέματα όπως η στάση των ΜΚΟ, του λιμενικού, και των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου.

Επιπλέον ρώτησαν τους πολίτες τις απόψεις τους για τη συνθήκη Σένγκεν και τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση ανταποκρίθηκαν στην κρίση.

Το efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της ελεύθερης έκφρασης, δεν δημοσιεύει όμως σχόλια υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Έτσι, επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να μην δημοσιεύει ανάλογα σχόλια.
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.