Ο Θ. Πανταλάκης απαντά για την Αγροτική Ασφαλιστική

attika_bank_pantalakis.jpg

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής Θεόδωρος Πανταλάκης EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με ανακοίνωση του ο διευθύνων σύμβουλος της Αttica Bank, Θόδωρος Πανταλάκης, απάντησε στα δημοσιεύματα περί εισαγγελικής παραγγελίας για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, αναφορικά με τα ομαδικά ασφαλιστήρια της Αγροτικής Ασφαλιστικής, στην οποία διετέλεσε μη εκτελεστικός πρόεδρος από το 2009 -2012.

Διαβεβαιώνει ότι ενήργησε «πάντοτε σύμφωνα με τους κανόνες της συνετής και επιμελούς διαχείρισης, εξασφαλίζοντας πλήρως τα συμφέροντα, την περιουσία και τη συνέχεια της εταιρείας».

Ειδικότερα αναφέρει ότι «με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της εταιρείας, θεσμικά κατοχύρωσα με συλλογική σύμβαση εργασίας, ότι τα υφιστάμενα τότε ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια DAF αποτελούσαν συμβόλαια καθορισμένων εισφορών και όχι καθορισμένων παροχών, γεγονός–πρακτική που εφαρμοζόταν ανελλιπώς έως το 2010. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύθηκαν τα αποθεματικά της Αγροτικής Ασφαλιστικής και βελτιώθηκαν τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας. Ετσι, απετράπη η οποιαδήποτε διακινδύνευση της περιουσίας της εταιρείας, δεδομένου ότι σταμάτησε η "αιμορραγία" κάλυψης των ελλειμμάτων των ομαδικών ασφαλιστηρίων του προσωπικού της Αγροτικής Ασφαλιστικής από τα κεφάλαια της εταιρείας και την περιουσία της».

Εκφράζει εξάλλου τον προβληματισμό τους για τον στόχο που έχει η προσπάθεια ποινικοποίησης ενδεδειγμένων επιχειρηματικών ενεργειών.

«Η παρουσία μου στα ενεργά δρώμενα του τραπεζικού συστήματος της χώρας και η δράση μου, με γνώμονα πάντοτε και αποκλειστικά τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, είναι γνωστή σε όλους. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα με δικαιώσει πλήρως» καταλήγει η ανακοίνωση του Θ. Πανταλάκη.