Ν. Διαμαντούρος επικεφαλής στο Επικρατείας του Ποταμιού

nikiforos-diamantouros.jpg

Ν. Διαμαντούρος επικεφαλής στο Επικρατείας του Ποταμιού Η επιλογή του Ν. Διαμαντούρου είναι για το Ποτάμι απόδειξη ότι υπάρχουν άνθρωποι ικανοί να κυβερνήσουν κι όχι τα παιδιά του κομματικού σωλήνα | ICON PRESS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μήνυμα προς την κοινωνία, είναι για τον Σταύρο Θεοδωράκη η πρόταση από το Ποτάμι, και η αποδοχή της από τον Νικηφόρο Διαμαντούρο να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Το μήνυμα του κόμματος, είπε ο επικεφαλής του, συνίσταται στο ότι υπάρχουν άνθρωποι ικανοί να κυβερνήσουν κι όχι τα παιδιά του κομματικού σωλήνα.

Κατά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι εδώ και καιρό έχει επαφή με τον κ. Διαμαντούρο, ήδη από την εποχή που ήταν ήταν Συνηγορος του Πολίτη στην Ελλάδα, αλλά και κατά τη δεκαετία που υπηρετούσε στην αντίστοιχη θέση, αυτή του Διαμεσολαβητή, στην Ευρώπη.

Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος, από την πλευρά του, ευχαρίστησε το Ποτάμι για την πρόταση και εξήγησε ότι την αποδέχθηκε διότι θεωρεί ότι είναι υποχρέωση του πολίτη να αναλαμβάνει ευθύνες σε κρίσιμες περιστάσεις. Υποστήριξε παω θέλει να δώσει «μια άλλη διάσταση, καθώς φθάσαμε στην άκρη του γκρεμού και κάναμε μόνο λίγα βήματα πίσω», ενώ δεν απέκλεισε να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες, αν του ζητηθεί. Ωστόσο, σημείωσε ότι αυτό είναι κάτι πρόωρο και τις σχετικές αποφάσεις θα τις πάρει το Ποτάμι.

Στις επικρίσεις ότι εκφράζει εκσυγχρονιστικές απόψεις, ο κ. Διαμαντούρος απάντησε ότι δεν θεωρεί τη λέξη «εκσυγχρονιστής» βρόμικη, αλλά ως άποψη να βαδίσει η χώρα προς τη νεωτερικότητα. «Αρνούμαι να αποποιηθώ τα όσα έχω κάνει, αλλά είμαι έτοιμος να συζητήσω αν τα έκανα σωστά», τόνισε.

Σε επόμενη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού θα τοποθετηθεί ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, που ήταν επικεφαλής τον Ιανουάριο και εξελέγη. Επίσης έγινε γνωστό ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης, εκτός από τα Χανιά, θα είναι επικεφαλής στη λίστα του Ποταμιού στην Α' Θεσσαλονίκης.