Μην κλάψεις, Δήμο, συγκρατήσου

Για τον Δημήτρη Κοντομηνά και την α λα Κιμ Γιονγκ Ουν παρέμβασή του στην πρωινή εκπομπή του Alpha διαβάζετε κι εδώ. Ξύπνησε, δεν του άρεσαν όσα έλεγε ο Δημήτρης Παπανώτας (ο οποίος έχει την κακή συνήθεια να εκφράζει αριστερές απόψεις στην εκπομπή), οπότε πήρε τηλέφωνο για να βγει στον αέρα και να... ξηγηθεί.

Είχε προλάβει βέβαια να πετάξει θυμωμένος τα ακουστικά από πριν ο Δήμος Βερύκιος με όσα άκουγε από τον Εξαρχειώτη Παπανώτα, ο Δήμος που δακρύζει για το αφεντικό του, ο Δήμος που νιώθει υπερήφανος γι’ αυτόν και συγκινείται κάθε 15 μέρες περίπου.

Τέλος πάντων, αν έτυχε και παρακολουθήσατε το σκηνικό θα διαπιστώσατε πως ο αγαπημένος Δήμος ήταν στο ραδιοφωνικό στούντιο κι έβγαινε από εκεί live στην τηλεόραση. Τον ραδιοσταθμό του Alpha, τον «Alpha 98.9».

Κάθε πρωί κάνει εκπομπή μαζί με τον Σπύρο Λάμπρου και βγαίνει για ένα 10λεπτο και στην τηλεόραση, σε ζωντανή σύνδεση με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή. Καλώς ή κακώς η τηλεθέαση αυξάνεται όσο λαμβάνει χώρα αυτή η σύνδεση, εκτοξεύεται θα έλεγα.

Πουλάει. Είναι και θεατράλε, μοιάζει ιδανικός για να κάνει λίγο θόρυβο. Στη συγκεκριμένη ραδιοφωνική εκπομπή ο Δήμος είχε εκστομίσει εκείνα τα ομοφοβικά σχόλια για τον Αύγουστο Κορτώ, διαθέτει παρελθόν δηλαδή.

Ο «Alpha 98.9» πάντως είναι τόσο... ήσυχος σαν ραδιοσταθμός που κάποιος κακεντρεχής θα έλεγε πως είναι έως και ανύπαρκτος. Αφημένος από τον όμιλο Alpha στην τύχη του και με πολύ μειωμένο κόστος, πιάνει πάτο, στις τελευταίες ακροαματικότητες ήταν 29ος ανάμεσα σε 30 σταθμούς με ποσοστό μόλις 1,4%.

Χωρίς όμως να είναι κακό ραδιόφωνο, αντιθέτως παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον. Σπύρος Χαριτάτος, Γιάννα Παπαδάκου, Κατερίνα Ακριβοπούλου μερικά από τα ονόματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμά του.

Ευχόμαστε τουλάχιστον ο κ. Κοντομηνάς να μην ακούει και ραδιόφωνο, μπας και τη γλιτώσουν τα παιδιά εκεί.