Μία ληστεία, δύο έρευνες

listeia_geoponiko_panepistimio.jpg

Ληστεία στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Εμπλοκή και της Αντιτρομοκρατικής στις έρευνες για τη χθεσινή περιπετειώδη ληστεία στη Γεωπονική Σχολή στον Βοτανικό. Η συγγενική σχέση του 25χρονου που συνελήφθη με κρατούμενο για ληστεία ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί και αθωωθεί για συμμετοχή του στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» κινητοποίησε τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Οι αξιωματικοί διερευνούν τώρα αν ο συλληφθείς ή ο συνεργός του έχουν σχέση με τη συγκεκριμένη οργάνωση.

Ο ίδιος ο 25χρονος, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την αστυνομία, «καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασής του κρατούσε αρνητική στάση», επαναλαμβάνοντας ότι είναι φοιτητής, χωρίς να δίνει εξηγήσεις για τους λόγους που τον οδήγησαν στη ληστεία. Συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του το ένα από τα δύο κουτιά με τα χρήματα που πήραν οι δράστες της ληστείας αλλά και το όπλο με το οποίο απείλησε τους υπαλλήλους.

Τους «πρόδωσε» η μηχανή

Η επεισοδιακή ληστεία σημειώθηκε στις 10.25 το πρωί χθες, την ώρα που οι υπάλληλοι της χρηματαποστολής της Εθνικής Τράπεζας εφοδίαζαν το αυτόματο μηχάνημα συναλλαγών (ΑΤΜ) το οποίο βρίσκεται μέσα στη Γεωπονική Σχολή.

Δύο δράστες, οι οποίοι φορούσαν κουκούλες, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων τους δύο υπαλλήλους και αφού άρπαξαν τα δύο κουτιά με τα χρήματα επιχείρησαν να διαφύγουν με μοτοσικλέτα. Η μηχανή, όμως, δεν έπαιρνε μπροστά, οπότε οι δύο ένοπλοι προσπάθησαν να φύγουν τρέχοντας.

Ο φύλακας της σχολής κυνήγησε τον έναν από αυτούς, τον υπέδειξε στους αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης που έφτασαν στο σημείο και ύστερα από σύντομη καταδίωξη στην Ιερά Οδό και τη γύρω περιοχή τελικά συνέλαβαν τον δράστη.

Στα κεντρικά γραφεία της Ασφάλειας Αττικής όπου οδηγήθηκε διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για έναν 25χρονο ο οποίος ποτέ ώς τότε δεν είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές.

Ωστόσο προέκυψε η στενή συγγενική του σχέση με κρατούμενο που είχε συλληφθεί το 2013 σε μπιραρία στη Ν. Φιλαδέλφεια, ο οποίος και καταζητούνταν για ληστείες (που σύμφωνα με την αστυνομία είχαν σχέση με την οργάνωση «ΣΠΦ»).

Για τον λόγο αυτό, εκτός από τους αξιωματικούς του τμήματος εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας που ερευνούν εάν ο 25χρονος έχει διαπράξει και άλλες ληστείες, οι συνάδελφοί τους στην Αντιτρομοκρατική μελετούν τις κινήσεις και τις επαφές του για να διαπιστώσουν εάν ο ίδιος ανήκε σε κάποια οργάνωση και ειδικά στους «Πυρήνες».