«Μάκβεθ» για ανέργους

Στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει και πάλι θέσεις σε ανέργους. Αυτή τη φορά, 400 άτομα θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν δωρεάν τη γενική δοκιμή της όπερας «Μάκβεθ» του Βέρντι στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Κεντρική Σκηνή, την Παρασκευή 21 Απριλίου, στις 19.00). Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων θα γίνεται στα ταμεία του θεάτρου Ολύμπια (Ακαδημίας 59, τηλ.: 210-3662100), την Πέμπτη από τις 14.00 έως τις 21.00. Εχετε απαραιτήτως μαζί σας το δελτίου βεβαίωσης ανεργίας και την αστυνομική σας ταυτότητα.

Μ.Κ.

Σκηνοθέτες προς Κονιόρδου

«Να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την ουσιαστική στήριξη του Ελληνικού Κινηματογράφου και του ΕΚΚ» καλεί τη Λυδία Κονιόρδου με ανακοίνωσή της η Ενωση Σκηνοθετών-Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου. «Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, με την άρνηση παραχώρησης των πρακτικών του Δ.Σ. στον ΣΑΠΟΕ, αγνοώντας τη σχετική εισαγγελική παραγγελία, την ανακοίνωση των εργαζομένων του ΕΚΚ ως απάντηση στα καταγγελλόμενα από τον παραιτηθέντα πρόεδρο και την από το Δ.Σ. ανάκληση αρμοδιοτήτων που είχαν παραχωρηθεί στη γενική διευθύντρια, δυστυχώς επιβεβαιώνουν την ανησυχία μας. Η υπουργός οφείλει να ξεκαθαρίσει το ταχύτερο δυνατόν την κατάσταση, καθώς βάσει του νόμου, το ΥΠΠΟΑ έχει την ευθύνη της λειτουργίας του ΕΚΚ».

Β.ΤΖ.

Ζακ Λακαριέρ στο Εθνικό

«Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια του Ζακ Λακαριέρ»

Το Εθνικό Θέατρο, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, παρουσιάζει στην Αίθουσα Εκδηλώσεων (κτίριο Τσίλερ) τη δράση «Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια του Ζακ Λακαριέρ» σε σκηνοθεσία Φωτεινής Παπαδόδημα. Τρεις ηθοποιοί (Γιώργος Κέντρος, Αμαλία Τσεκούρα, Ελεάννα Καυκαλά) και τρεις μουσικοί (Γιώργος Παλαμιώτης, Φωτεινή Παπαδόδημα, Λεωνίδας Σαραντόπουλος) εξερευνούν τον μυστικό χάρτη που συνθέτουν οι περιηγήσεις στην Ελλάδα του Ζακ Λακαριέρ, ενός μοναδικού ταξιδιώτη, ποιητή, συγγραφέα, «εραστή» της ελληνικής γλώσσας και Ιστορίας, μεταφραστή μεγάλων ποιητών (Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου). Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 18.30, μέχρι τις 28 Μαΐου.

Ε.Μ.