Κίνδυνος αποβολής του Ολυμπιακού από το CL εξαιτίας του Μαρινάκη

olympiakos-630.jpg

Εφ’ όσον το κατηγορητήριο κατά του Μαρινάκη παραμείνει ως έχει, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξουν να παίξουν στη θέση της ομάδας του στο Champions League

Αμεσος είναι ο κίνδυνος να μείνει ο Ολυμπιακός εκτός ομίλων Champions League για τη σεζόν που έρχεται μετά την τροπή που παίρνει η δικαστική διερεύνηση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.

Το πιο βαρύ όνομα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, οποίος φέρεται να κατηγορείται για ηθική αυτουργία και δωροδοκία-δωροληψία με σκοπό αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις. Μάλιστα το κατηγορητήριο αναφέρει επί λέξει ότι «ο σκοπός επετεύχθη».

Εφόσον παραμείνει η συγκεκριμένη κατηγορία, τότε είναι βέβαιο πως Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα καταφύγουν στην UEFA επιδιώκοντας τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ώστε αμέσως μετά ο μεν πρώτος της ειδικής βαθμολογίας των play offs να παίξει απευθείας στους ομίλους του Champions League, ο δε δεύτερος στα προκριματικά.

Υπάρχει άλλωστε το προηγούμενο της Φενερμπαχτσέ και του Ολυμπιακού Βόλου που βρέθηκαν εκτός Ευρώπης παλαιότερα όπως και -με συνοπτικές διαδικασίες- η ουκρανική Μέταλιστ Χάρκοβο που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ και τελικά τιμωρήθηκε για χειραγώγηση αγώνων.

Οι κανονισμοί λένε ακόμη ότι οι ομάδες που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση κινδυνεύουν με υποβιβασμό και από το ελληνικό πρωτάθλημα, εφόσον οι παράγοντές τους παραπεμφθούν σε δίκη για δωροδοκία και δωροληψία.

Οι 26 κατηγορούμενοι της «εγκληματικής οργάνωσης»

Κλικάρετε πάνω στην εικόνα για να δείτε ολόκληρο τον πίνακα | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Παραπάνω, βλέπετε αναλυτικά τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι «26» που πέρασαν την πόρτα του ανακριτή Διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, για την εμπλοκή τους στην «εγκληματική οργάνωση».

Τόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης όσο και ο Γιώργος Σπανός κινδυνεύουν να αφήσουν «ορφανές» τις ομάδες τους, τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο, αν σκεφτεί κανείς ότι στον Γιάννη Κομπότη, στη Μαρία Αναστασάκη, στον Γιώργο Βλάσση και στον Χαρίλαο Ζυγογιάννη επιβλήθηκε ώς τώρα ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, τουλάχιστον μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.