Κηδεύεται σήμερα ο Ισαάκ Ιορδανίδης

iordanidis.jpg

Υπήρξε πρωτεργάτης της ίδρυσης του μαρξιστικού λενινιστικού κινήματος της Ελλάδας

Σήμερα το απόγευμα στις 5 μ.μ. στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Τιμίου Προδρόμου στο νεκροταφείο του Σχιστού θα γίνει η πολιτική κηδεία του Ισαάκ Ιορδανίδη, πρωτεργάτη της ίδρυσης του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος της Ελλάδας.

Σε ανακοίνωσή της η Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ αναφέρει: Ο σύντροφος Ισαάκ Ιορδανίδης, κορυφαίο στέλεχος του κινήματός μας, αφοσιωμένος ολόψυχα στην υπόθεση του λαού, επαναστάτης κομμουνιστής, πρωτεργάτης της ίδρυσης του μαρξιστικού – λενινιστικού κινήματος της Ελλάδας, άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στη Δραπετσώνα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 19 Απριλίου 2015. Ο Ισαάκ έφυγε από τη ζωή, πλήρης διαύγειας, σε ηλικία 87 χρονών, ύστερα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του και αφού είχε προηγηθεί τους τελευταίους μήνες νοσηλεία του, αρχικά στο νοσοκομείο «Αττικό» και στη συνέχεια στο «Σωτηρία».

Ολόκληρη η ζωή του Ισαάκ Ιορδανίδη ήταν αφιερωμένη στο κομμουνιστικό κίνημα. Απ’ τις επικές μέρες της Αντίστασης ώς τις διώξεις της μεταβαρκιζιανής περιόδου κι ώς το κολαστήριο της Μακρονήσου, τους κατατρεγμούς και τις εξορίες στα ξερονήσια του μετεμφυλιακού κράτους και αργότερα της χούντας... Από τις μέρες της ανόδου και της γενικής έξαρσης του κινήματος που γαλούχησε χιλιάδες κομμουνιστές λαϊκούς αγωνιστές με το επαναστατικό πνεύμα ώς τη ρεβιζιονιστική επιβολή, τον ιδεολογικοπολιτικό εκφυλισμό και τη διάλυση του επαναστατικού ΚΚΕ, ο Ισαάκ αλύγιστος θα υπηρετήσει με αυταπάρνηση τον δρόμο του αγώνα... Ως το τέλος του!

Παραδειγματικά παρών, σε κάθε κάλεσμα του Μ-Λ ΚΚΕ, συμμετοχής στους μαζικούς λαϊκούς αγώνες. Δεν υπήρξε κομματική κινητοποίηση, διαδήλωση, πορεία που να μη συμμετείχε, με ψυχική αντοχή και σθένος, κι ας βάραιναν τα χρόνια. Τελευταία πορεία στο Πολυτεχνείο το 2014...

Λίγο πριν μετείχε ως κεντρικός ομιλητής στις εκδηλώσεις για την ιστορική επέτειο των 50 χρόνων από την έκδοση της «Αναγέννησης», της οποίας ήταν ο εκδότης.

Η Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια για τον θάνατο του Ισαάκ στα ανίψια του Σόφη, Αρη, Χρήστο και σε όλους τους δικούς του. Το Μ-Λ ΚΚΕ, όλοι οι σύντροφοι και συναγωνιστές του: Τιμάμε την ηγετική μορφή του Ισαάκ Ιορδανίδη. Εμπνεόμαστε από τη ζωή και το έργο του. Συνεχίζουμε τον αγώνα που άνοιξε η «Αναγέννηση».